ponedeljek, 2. januar 2012

Naš band meseca januarja: Sell Out

Začetki delovanja ska-punk-reggae skupine Sell Out iz Kočevja segajo v leto 2001, ko so se nekega sobotnega jutra zbrali štirje fantje in se odločili, da pričnejo glasbeno pot. Nekaj časa so delovali pod imenom ''No Comment'', zatem pa je v skupini prišlo do nekaj kadrovskih sprememb, pridružila se jim je še bras sekcija, klaviature ter tolkala in v tistem trenutku se je pričelo novo poglavje, imenovano Sell Out, ki danes uspešno razgreva občinstva po Sloveniji ter tudi v sosednji hrvaški.

Photobucket  
Fantje se spominjajo dogodkov takole:

- Leta 1997 so imeli člani prve zasedbe No Comment uvodne vaje v Godbi kočevje in resno delo se je takoj začelo. Ustvarjala se je punk glasba.

- Leta 1998 so se pesmi že posnele v prostoru za vaje, denarja za studijske posnetke še ni bilo, začelo se je koncertiranje predvsem na kočevskem in okolici

- Leta 1999 so si fantje kupili glasbeno opremo, saj so kmalu videli, da je to nujno potrebno za dober 'sound' in dobre koncerte. V roke jih je vzel producent Žarko Pak in začelo se je resno delo v studiju, fantje so stopili stopničko višje. Torej iz prostora za vaje – v studio Kif Kif!
- Leta 2001 prihod bras sekcije, pojavile so se potrebe po drugačni – ska punk reggae glasbi, ime se je preimenovalo v Sell Out.
- Leta 2005 so se posnele tudi nove pesmi.
- Leta 2008 je izšel singel z naslovom Huanita, posnet v studiju Jork v Dekanih.
- Leta 2010 nastop na nekaj večjih koncertnih odrih, med drugim tudi na Schengen festivalu.
- Leta 2011 nastopi v Sloveniji in na hrvaškem kot gostje skupin Hladno Pivo, Elvis Jackson in S.A.R.S.

Decembra pa je izšel tudi njihov dvojni album ˝The Best of Sell Out 2001-2011˝ na katerega so člani zasedbe izredno ponosni.
Na prvem albumu so ''stare'' pesmi v novi preobleki, na drugem pa nove, ki so jih ustvarili kasneje. Izdaja le-tega je bila planirana že pred leti, pa so jim kadrovske menjave to vedno onemogočile. Pred kratkim po so praznovali tudi 10. letnico obstoja, ki so jo obeležili z velikim koncertnim spektaklom ter priznanimi gosti v športni dvorani v Kočevju. Dvorana je bila polna, publika navdušena, člani benda izredno zadovoljni, kar jim daje pogon za nadaljnje ustvarjanje.

ČLANI SKUPINE:
Rok Černe - vokal
Dorian Granda - bobni
Kristjan Kožuh - kitara
Uroš Obranovič - kitara
Igor Rančigaj - bas kitara
Marko Stijepič - tenor saksofon
Miha Krkovič - trobenta
Miha Gorše - klaviature
Dejan Štrukelj - tolkala

KONTAKT: (booking, merch itd.)
rvmp@rockvibe.com
uradna stran
facebook

PRIHAJAJOČI KONCERTI:
 kmalu!



NAGRADNA IGRA:
In na koncu še nagradna igra, v kateri Vam omenjena zasedba podarja 5x cd + badge + nalepka. Nagradno vprašanje se glasi: Koliko pesmi je na dvojnem albumu skupine Sell Out? Odgovore nam prosim skupaj z vašim naslovom pošljite na naš mail: slovenia.punkrock@gmail.com s pripisom za nagradno igro. Odgovore bomo sprejemali do 12. januarja.

Nagrajenci prejšnje nagradne igre, ki bodo prejeli cd od skupine Lokalne Pizde so: Petja Kolenko, Rok Stroj, Robert Hren, Ambrož Blažko in Zvonko Zamuda. Čestitamo!

1 komentar:

  1. Ne vem, če ne bi bolj pasal sem tale komad od Sell Out. Samota.
    http://www.youtube.com/watch?v=aGXb03di6To

    OdgovoriIzbriši