četrtek, 26. januar 2012

The Toy Dolls in MxPx potrjeni za PRH 2012

The Toy Dolls
Kultni The Toy Dolls se vračajo v Slovenijo! Po izrednem odzivu občinstva na Šklabfestu 2009, so celo sami izrazili željo, da bi nastopili na njegovem nasledniku Punk Rock Holidayu 2012. Michael Algar je leta 1979 ustanovil skupino, ko se je pojavil drugi val punka, ta pa je na začetku štela štiri člane – poleg stalnega trojčka, kot skupino poznamo še danes, je skupina imela še pevca. Kmalu pa se je Algar izkazal kot perfekcionist, zato je raje sam prevzel tudi vlogo frontmana ter postal tudi nekakšna ikona te zasedbe. V Tolminu bodo tudi premierno predstavili novi album „The Album After The Last One“, ki naj bi izšel marca.

Pop punk band iz Bremertona, Washington, ustanovljen pod imenom Magnified Plaid je leta 1992 začel uspešno zgodbo, ki jo danes poznamo pod imenom MxPx. Srednješolci, navdihnjeni s kalifornijsko punk rock, skate punk in hardcore sceno in bandi kot so Descendents, NOFX ter Black Flag, so kljub svojim rosnim letom zadevo vzel resno in še pred prvim koncertom je bil zaradi kvote vaj pevec Mike Herrera ob glas.Band je počasi rastel in do leta 2012 izdal devet plošč. V vseh teh letih obstoja pa je trio našel veliko časa, ki ga je namenil konstantnim turnejam. Tako so svet večkrat obkrožili sami, v podpori  s kakšno drugo skupino, ali v paketu dobro poznanem kot Warped Tour, kjer smo jih mimogrede lahko videli tudi v Ljubljani skupaj z Bad Relgion, NUFAN in drugimi.

To sta prva dva potrjena benda, ki bosta nastopila na letošnjem Punk Rock Holidayu, kateri se bo odvijal med 15. in 18 avgustom na znani lokaciji v Tolminu. Nove potrditve lahko pričakujemo v kratkem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar