torek, 14. februar 2012

Coma Stereo napoveduje 1000 mest

Pred vrati je izid tretjega albuma zasedbe Coma Stereo, ki nosi naslov 1000 mest. Ta mariborski kvartet je precej težko postaviti v predalčke, po prvi plošči, ki so jo odlikovale predvsem dolge atmosferične skladbe in po drugem precej bolj eksperimentalnem poskusu, tokrat raziskuje krajše ter udarnejše aranžmaje ter postreže z zasanjanim, elektronsko obarvanim ter post-punkovsko prežetim rockom.

Plošča, ki je nastajala kar tri leta je bila posneta izključno z analogno opremo v zagrebškem studiu Kramasonik pod budnim ušesom Hrvoje Nikšića. Album, ki je skoraj izključno posnet v živo je prvi album Coma Stereo, ki bo izšel na dobri stari vinilki, poleg tega pa so besedila prvič v zgodovini benda v domačem jeziku.

Singl 1000 mest napoveduje album, ki na vinilni plošči pod okriljem domače založbe Kapa izide 16. februarja 2012. Plošči je seveda dodana koda za digitalni prenos, prav tako pa je plošča na voljo kot internetni album. Prav 16. februarja Coma Stereo album krstijo z nastopom v ljubljanskem klubu Gala hala, naslednji dan se odpravijo v Maribor (Pekarna – Gustaf) in 18.2. še v Sevnico (Dile), nato pa pot nadaljujejo z obsežno evropsko turnejo, ki bo trajala vse do 4. marca. V dveh tednih bo bend nastopil na Češkem, v Nemčiji, na Nizozemskem, v Belgiji, v Švici in v Italiji.

Ni komentarjev:

Objavite komentar