ponedeljek, 13. februar 2012

Fakobolan napadajo Unterhund

KAK Ormož predstavlja pustni punk koncert. Po 17 letih se v Unterhund vračajo pulske punk legende Fakofbolan v spremstvu mariborskih Malo Morgen. Vabljeni!

Sobota, 18.2.2012 ob 21:30
Unterhund Ormož
Vstopnina: 5€
www.unterhund.org

Band Fakofbolan je nastal leta 1993 po drugi ediciji legendarnega festivala Monte Paradiso v Puli. Po kar nekaj odmevnih festivalskih nastopih so prav v Unterhundu jeseni 1995 odigrali svoj prvi samostojni koncert. Leta 1996 so izdali split LP s someščani Dark Busters, ki sta mu sledila albuma Jedini dokaz (1998) in Provincija uzvraća udarac (2002). Po številnih nastopih na Hrvaškem in v Sloveniji ter turnejah po Nemčiji, Nizozemski, Belgiji, Franciji, Avstriji, Švici in Španiji so leta 2006 prenehali z delovanjem. Leta 2009 so se na veliko veselje vseh ljubiteljev punka vrnili na odre. Na letošnjo pustno soboto se končno spet vračajo v Unterhund, kjer bodo postregli z zdaj že ponarodelimi uspešnicami, kot so Na rubu,  Metak, Lovci na vjetrenjače in Neznani junaci, če jih naštejemo le nekaj! There's no punk like Pula punk!

Malo Morgen so nastali leta 2003, ko so se štirje mladci, ki so obiskovali koncerte KUD Idijotov, Goblinov, Partibrejkersov in podobnih skupin odločili, da ustanovijo punk bend. S svojim udarnim zvokom, ki so ga že pred leti prestavili tudi v Unterhundu, bodo poskrbeli za energičen uvod v sobotno pustno punk rajanje!

1 komentar: