petek, 3. februar 2012

Naš band meseca februarja: Muškat Hamburg

PhotobucketMuškat Hamburg s svojo kombinacijo punka in rock'n'rolla pustoši že od leta 1998, brez prekinitev in brez milosti. Njegova moderna zgodovina pa pričenja z letom 2003, ko je s prihodom novih članov udarila kemija. Leta 2004 sledi nastop na Klubskem maratonu Radia Študent Ljubljana, ki velja za prelomnico v delovanju benda, cesta pa postane njegova nevesta. Naslednje obdobje razen delovanja na terenu zaznamuje tudi sodelovanje v nekaj diskografskih izdajah. Priredba Lepi in prazni je bila objavljena na kompilaciji Pankrti 06, več pesmi pa je bilo posnetih in objavljenih še v okviru projekta Rokerji pojejo pesnike.

Po več kakor desetih letih od ustanovitve benda je prišel čas za izdajo prvenca. Posnet je bil v sodelovanju z Alešem Dvorakom v studiu Kif-kif, izdan pa novembra 2007 pri založbi FV Music, in sicer kot CD »Uživaj pokončno.« Ta se je prijel kot klasika slovenske podtalne scene, sledilo pa je nekaj še odmevnejših nastopov.

Festivalske reference benda med drugim vključujejo EXIT v Novem Sadu, EX-YU Rocks v Drvarju, Garage Fire v Beogradu, Garage Spring Roll v Zagrebu, Viva la Pola ter Art & Music v Puli, Turbojugend Open v Grazu, ljubljanske FV festival, Outta Control ter 24 ur Rock'n'Rolla, festival Na meji na Tratah, mariborske festivale Garage Explosion, Pri'i pa vi'i, No Border Jam ter Underground, …

Leto 2011 je minilo v znamenju turneje »Ex-Yu Rock'n'Roll Bastards,« po bivših jugoslovanskih republikah, ter snemanja druge plošče, v sodelovanju z Matejem Gobcem v studiu Soundgrounded. V januarju 2012 je, naposled in tudi tokrat pri založbi FV Music, izšel njihov drugi, CD z naslovom »Zbogom Madamfucker.« Parada ironije, prst v oko ali slaba vest našega časa. V desetih podivjanih dejanjih, kar se tiče domačega jezika, ter v štirih dodatkih neznanega angleškega izvora. Pripravljena sta videospota za pesmi »Vse sem si zaslužo« in »Revolucije od nikoder,« njuna premiera pa se obeta v kratkem.

ČLANI SKUPINE:
Radgonski Biser - vokal
Bizga The Panzer - bobni
Otto Corporal Cutt-Butt - kitara
Gangsta Rocker - kitara
Sissy Pop(e) - bas kitara

DISKOGRAFIJA:
Uživaj Pokončno; november 2007, FV Music
Zbogom Madamfucker; januar 2012, FV Music


KONTAKT: (booking, merch itd.)
info@muskathamburg.com,
monika.skaberne@guest.arnes.si

facebook
myspace

PRIHAJAJOČI KONCERTI:
25.2.2012 (sobota) – dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor, z gosti: Svinjske tačke (Ankaran)
2.3.2012 (petek) – Menza pri koritu, Metelkova, Ljubljana, z gosti: ZMP (Slovenj Gradec)
31.3.2012 (sobota) – Coffee Shop, Rogaška Slatina, z gosti: Latex Willer (Zagreb)



NAGRADNA IGRA:
In na koncu še nagradna igra, v kateri Vam omenjena zasedba podarja 5 cd-jev albuma Zbogom Madamfucker. Nagradno vprašanje se glasi: Koliko od napovedanih promocijskih koncertov se boš udeležil? Tisti, ki boste odgovorili nepravilno (4 ali več) ali neprimerno (0), v žrebanju ne boste sodelovali! Odgovore nam prosim skupaj z vašim naslovom pošljite na naš mail: slovenia.punkrock@gmail.com s pripisom za nagradno igro. Odgovore bomo sprejemali do vključno 10. februarja.

Nagrajenci prejšnje nagradne igre, ki so prejeli cd, badge in nalepko zasedbe Sell Out so: Lucija Lončar, Miran Lackovič, Mojca Valič, Irena Udovič in Marko Tomič. Čestitamo.

2 komentarja: