nedelja, 26. februar 2012

Za PRH potrjeni tudi Sick of it All in Duncan Redmonds

V Tolmin prihajajo eni izmed največjih in najbolj prepoznavnih hardcore bendov - legendarni newyorški Sick of it All. SOIA so na svetovni sceni aktivno prisotni že od leta 1986, v svojem več kot dve desetletji trajajočem glasbenem delovanju pa so izdali kar 10 studijskih albumov, doživeli le dve zamenjavi zasedbe, prepotovali večino sveta, kljub naraščajoči konkurenci ter neizbežnemu staranju članov pa jim je uspelo ostati na vrhu svetovne hardcore scene. S svojo srčnostjo ter besedili, ki se velikokrat vrtijo okoli družbenih krivic, politike ter življenja na ulicah New Yorka, so si ustvarili veliko in močno bazo oboževalcev, ki stojijo za njimi ne glede na vse.

Sick of it All si definitivno zaslužijo naziv »žive legende«, saj so dokaz, da je klasičen newyorški hardcore še vedno živ ter izredno priljubljen!

Duncan Redmonds je širši javnosti bolje poznan kot pevec in bobnar britanske punk rock skupine Snuff, ki na glasbeni sceni z nekaj vmesnimi premori vztraja že več kot četrt stoletja. Duncan je svoj prvi akustični koncert zaigral v Tokiu leta 2007 in sicer v duetu skupaj z Olgo iz skupine The Toy Dolls, ki jih boste prav tako lahko ujeli na letošnjem festivalu. Leta 2009 je izdal album Bubble and Squeak, na katerem so sodelovali številni člani svetovne punk scene, kot so Fat Mike (NOFX), Frankie Stubbs (Leatherface), Ken Yokoyama (Hi-Standard). Založba Inyaface je leto kasneje izdala akustični album Don't Wake Up The Kids, za katerega so pesmi poleg Redmondsa prispevali še Joey Cape (Lagwagon) ter Ken Yokoyama, čemur je sledila skupna akustična turneja Redmondsa ter Cape-a po Japonski. 

Kot je sam zapisal na svoji uradni strani lahko pričakujemo, da bomo na Punk Rock Holiday-u slišali akustične verzije skladb skupin, v katerih je sodeloval - Guns 'n' Wankers, Snuff in Billy No Mates. 

Pred tem so nastop na PRH 2012 potrdile že zasede Terror, The Toy Dolls, MxPx in Boysetsfire.

Ni komentarjev:

Objavite komentar