torek, 6. marec 2012

Burning Heads in The Rebel Assholes prihajata v naše kraje

V teh dneh so bosta po naših tleh kotalili dve izvrstni zasedbi in to sta Burning Heads ter The Rebel Assholes. Omenjena francoska punk rock benda skupaj s svojo glasbo predstavljata perfekten recept za skupno evropsko turnejo. Pri nas se bodo ustavili na treh lokacijah in sicer v Ljubljani, nato v Mariboru ter zatem še v Ilirski Bistrici.

Datumi turneje pri nas:
7.3.12, Channel Zero, Metelkova, LJ
8.3.12, Gustaf, Pekarna, MB
10.3.12, MKNŽ, Ilirska Bistrica

Legendarna puščica punk rocka, ki že 20 let ustvarja v Franciji! To so Burning Heads, ki so Izdali že več kot 10 albumov (če ne štejemo številnih EP-jev in Splitov), izdanih pri priznanih založbah kot so Epitaph, Yelen/Sony, Opposite Prod (...). Sodelovali so z legendarnimi glasbenimi producenti kot sta Jack Endino (Nirvana, Soundgarden) in Donnel Cameron (Bad Religion) ter bili na turnejah skozi celo evropo in ZDA (z bendi, kot so NOFX, Propaghandi, The Adolescents, Down By Law, Satanic Surfers, Terrorgruppe, Heideroosjes, Uncommonmenfrommars…). Lani so gostili Snuff in The Adolescents v Franciji ter z njimi šli na turnejo v Italijo. 2011 je tudi leto njihovega zadnjega albuma: Hear This, v katerem lahko slišimo vplive Angleškega punk rocka iz leta’78.

Inspirirani od bendov, kot so Screeching Weasel, Burning Heads ali Social Distorsion, so se The Rebel Assholes razvili v punk rock bend, ki kombinira močne kitare, melodične vokale in razvnemajoče refrene. Od leta 2003, so odigrali več kot 300 koncertov v evropi (Francija, Nemčija, Nizozemska, Belgija, Švica, Poljska...), oder so si delili z znanimi bendi, kot so Anti Flag, Beatsteaks, The Adolescents, Mad Caddies, Snuff, Youth Brigade, Burning Heads, Turbo Ac's (...). Po tem, ko so izdali 2 albuma pri "Productions Impossible records", so leta 2011 zdali še split z nemškim bendom Dumbell (Productions Impossible records / No Solution records / Cargo records). Novi album izide tik pred turnejo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar