četrtek, 01. marec 2012

Female punk večer v Pekarni

Killa Marilla

Killa Marilla (a), girl punk
in Rukola (slo), girl front punk
Sobota, 3. Marec 2012, 22:00
klub MC Pekarna, Maribor

Rukola in Killa Marilla začenjata v klubu MC v mariborski Pekarni prvi iz serije koncertov ob koncu zime in začetku pomladi.Na prehodu v bolj prijazni letni čas bosta skupini pripravili večer ženske ustvarjalnosti, večer punkovske, rockovske glasbe, kakršno so si v glavnem zamislila dekleta. Oba benda izhajata iz punkovskega izraza, a glasbeno nista omejena. Nastop je tudi odrski performans. Pri obeh skupinah gre za glasbo s smislom in razlogom ter seveda tudi za zabavo. Vstop prost!

Najprej je bilo pet pevk, potem štiri, tri in dve. Ker je zadeva bilazamišljena kot dekliški bend, je ostalo, da sta Eva in Lea, vir idej, določata usmeritev in strategijo skupine Rukola. Skupina torej ne išče konsenza, ne določa matematične sredine, ampak skrajnosti, ki ju hočeta onidve, sliši pa se tisto, kar zmorejo vsi. Gre za premikanje mej v pristopih do običajnosti okolja in tistega, kar je baje nujno doživeti v posameznih življenjskih obdobjih. Ker v življenju nič ni nujno. Samo brez muzike ne gre. 
Rukola je tudi zeleni punk. Pet let se skupina kali. "Verjamemo v moč pozitivnega. Zeleno pa je pozitivno. Prvenec skupine nosi naslov KisS in olje in nakazuje prav to filozofijo. Zdaj, klo je od začetkov že minilo pet let, se je vse tisto še nadgradilo. Gre za green bend na ženski pogon.

Killa Marila so avstrijska female punk zasedbe - 4 bejbe za 1 tipa. Prva vleče bas skozi très luxe kozmetično torbico, druga fender rhodes razseka z roza sekiro, tretja zarockira tolkala in četrta cvili v hripav mikrofon.

Ni komentarjev:

Objava komentarja