petek, 09. marec 2012

Za PRH potrejni še 7 Seconds in Anti-Flag!

Nastop na letošnjem Punk Rock Holidayu sta potrdili dve izjemni zasedbi in to sta hardcore punkerji 7 Seconds ter politični punkerji Anti-Flag. Poleg tega pa so organizatorji potrdili še 12 regionalnih zasedb: Backstage, Blame It on The Ocean, Hogwash, Hijackers, In-Sane, Pankerosch, Pigs Parlament, pleSKA, Remedy, Sell Out, The Sellout in What Matters Most.

http://www.outlookskates.com/7SecondsCardFront.jpgZasedbo 7 Seconds sta pred več kot tremi desetletji ustanovila brata Marvelli (Kevin Seconds in Steven Youth) skupaj z bratoma Borghino. V svojih 32ih letih nenehnega delovanja ter močnega vpliva na hardcore punk glasbo so kultni 7 Seconds šli skozi veliko sprememb, vendar jim je vseeno uspelo ostati eno izmed najbolj poznanih in najdlje obstoječih hardcore imen na svetu.
 
Čeprav je bend nastal v Nevadi, jih umeščajo v prvi val kalifornijskega punka iz  80ih, javnost pa jih zaradi njihovih pozitivno obarvanih besedil pesmi, kot je legendarna »Young Till I Die« velikokrat označuje kot straight edge bend, vendar se za takega sami niso nikoli deklarirali. Ne glede na to, da bend vztrajno zavrača to oznako, pa so člani, predvsem pevec Kevin Seconds, vrednote straight edge-a (abstinenco od alkohola in drog) popolnoma sprejeli, a jih ne želijo nikomur vsiljevati. S tem vrednotnim ozadjem ter izdajo albuma »The Crew« leta 1984 so 7 Seconds sprožili gibanje Youth Crew, ki se je osredotočalo na bratstvo, hardcore sceno v Renu ter enotnost med njenimi privrženci. Temu albumu je sledila hardcore klasika »Walk Together Rock Together« leta 1985, leto kasneje pa so izdali stilsko malce bolj umirjen album »New Wind«, ki naj bi po besedah več kritikov močno vplival na kasnejšo indie rock in pop punk sceno. Kasneje so se leta 1995 z »The Music, The Message« končno spet vrnili nazaj k svojim hardcore koreninam, svoj zadnji cd »Take It Back, Take It On, Take It Over!«  pa so izdali leta 2005 pri založbi SideOneDummy. Kevin glasbo na njem opisuje kot »zelo hiter melodičen hardcore, ki se vrača nazaj k svojim temeljem« in 7 Seconds zasluženo postavlja na prestol  hardcore glasbe stare šole. 
 
Anti Flag širijo svoje politično punk sporočilo že od sredine 90ih, odkar so z nenehnimi turnejami prekrižarili praktično cel svet. Glavno vodilo Anti-Flag je glas za spremembo in enakost, osveščanje o temah okoljske problematike in eroziji svobode v svetu kapitalizma. Od svojih skromnih začetkov Anti-Flag uporabljajo svojo glasbo kot orodje za pozitivne spremembe. Njihovi koncerti niso zgolj zabavni, temveč služijo kot informator in učilo somišljenikov, ki upajo na boljši jutri.

Njihovo sporočilo je globalno, cilj pa prenesti sporočilnost energičnega punk rocka v čim več kotičkov sveta. Tako so vseprisotni na številnih turnejah v ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, Evropi, Južni Ameriki, Rusiji ter Skandinaviji. Pojavili so se na odmevnih dogodkih, kot je Big Day Out festival v Avstraliji, kjer so nastopili ob boku Rage Against The Machine, Arcade Fire in Bjork. So edina skupina, ki je nastopila dvakrat v enem dnevu na festivalih Leeds in Reading v Angliji, nedavno pa so nastopili tudi kot glavna skupina na festivalu Rhein Kultur – največjega brezplačnega festivala v Nemčiji, kjer so svoje sporočilo prenesli na 50.000 obiskovalcev.

Anti-Flag so pravkar zaključili ameriško turnejo s kolegi NOFX, marca pa izide njihova nova plošča “The General Strike”, ki jo bodo letos promovirali na obsežni svetovni turneji, v sklopu katere se bodo ustavili tudi pri nas.

1 komentar:

  1. Not sure if you need more insulation on your water heater.
    Fadell has worked with Steve Jobs for several
    years and architected Apple's i - Pod and the first few versions of the i - Phone, some of the most successful consumer electronics products in our time. The devices must be hooked to a power source and be connected to WI-FI for it to automatically back up.

    Check out my web blog nest learning thermostat

    OdgovoriIzbriši