nedelja, 15. april 2012

PRH razkriva nova imena nastopajočih

Punk Rock Holiday lepo gradi na svoji prepoznavnosti in razkriva nova imena, ki bodo nastopila na letošnjem festivalu. To so hardkoraši Deez Nuts, ˝kelti˝ Pipes and Pints ter domači  Happy Ol' McWeasel.

Avstralski predstavniki moderne hardcore scene Deez Nuts so nastali leta 2007 po razpadu ene prvih avstralskih metalcore zasedb I Killed The Prom Queen, v kateri frontman JJ Peters klestil bobne. Kot zaprisežen ljubitelj hardcore glasbe in hip-hopa, se je JJ odločil narediti nekaj drugačnega in v Deez Nuts združil oba stila. Deez Nuts so v pregovorno konzervativni hardcore tekstovno vnesli tudi manj značilne agresije, saj njihovi teksti bazirajo na tako imenovani „tongue in cheeck“ metodi, kar pomeni, da vsega, kar povejo, ne gre jemati resno. To je nazorno predvsem v pesmih „Tonight We’re Gonna Party Like There’s No Tomorrow“ and „I Hustle Everyday“. Do danes so izdali dva albuma in eno malo ploščo ter v komaj štirih letih odigrali praktično nešteto koncertov v Avstraliji, Evropi in ZDA ter si pridobili zveste privržence po vsem svetu. Njihov uspeh je plod izjemnih živih nastopov, s katerim bodo zagotovo prepričali tudi v Tolminu

„Češki kelti“ Pipes and Pints sebe preprosto označujejo kot punk rock bend s škotskimi dudami. Eden izmed bolj prepoznavnih in svežih čeških bendov, ki se zgleduje po The Pogues, je nastal leta 2006, člani benda pa so svoje sanje začeli hitro uresničevati, saj so se že naslednje leto podali na turnejo po srednji Evropi. Po nekaj spremembah zasedbe so se konec leta 2008 zaprli v studio, kjer so posneli svoj prvi EP ter začeli novo avanturo, katere rezultat je prvi in do zdaj še edini album „Until We Die“ iz leta 2009. Naslov albuma povzema njihovo mišljenje in sicer, da bodo »igrali, dokler ne bodo umrli«, zato so se po njegovi izdaji resno podali na lov za koncerti ter turnejami. Tako so Pipes and Pints leta 2010 odigrali zavidljivih 110 koncertov, kar je povprečno en koncert vsake tri dni! Kritike albuma so bile nadvse pozitivne, to pa jim je prineslo veliko pozornost medijev, ne samo doma, temveč po celi Evropi ter celo Japonski, Ameriki ter Avstraliji, prodali pa so več kot 3000 albumov. Navkljub vse večji priljubljenosti in prepoznavnosti benda pa člani ostajajo prizemljeni, zvesti d.i.y. sceni ter svojim oboževalcem. Po nekaj mesečnem premoru, ki se je končal februarja letos, se Pipes and Pints zopet vračajo na sceno, na svoji poti do slave pa se bodo avgusta ustavili tudi v Tolminu.

Češki keltski atrakciji bodo z odličnim nastopom kljubovali slovenski navdušenci nad irskimi napevi in punk ritmi Happy Ol' McWeasel, ki so pred kratkim izdali svojo prvo ploščo „No Offence“ ter z njo zadovoljili še tako kritične obiskovalce koncertov.

Ni komentarjev:

Objava komentarja