torek, 03. april 2012

A Wilhelm Scream prihajajo v Ljubljano

Četrtek, 5 april, 2012 21:00
Gala Hala, Metelkova

A Wilhelm Scream 
(punk rock/hc, usa)
Showyouteeth
(metalcore/hc, aut)
The Southern Oracle 
(metalcore/hc, hun)

Po koncertu Dirty Skunks DJ dvojec nadaljuje fešto v punk rock ritmih. Vstopnina: 15 € v MADNESS in MASTER trgovinah v Ljubljani (Trubarjeva in Kotnikova), 16 € prek ON-PAROLE! spletne prodaje, 18 € na dan koncerta.

A Wilhelm Scream prihajajo iz mesta New Bedford (Massachusetts, ZDA) in pod tem imenom delujejo od leta 2003, zasedba sama pa z mnogimi menjavami članov in imen (Smackin’ Isaiah, Koen in Adam’s Crack) deluje že od leta 1993. Njihova prva plošča „The Way to a Girl’s Heart Is Through Her Boyfriend’s Stomach“ je leta 1999 izšla pod imenom Smackin’ Isaiah pri založbi Tank Records, pri kateri izide tudi prvi izvod druge plošče „Benefits of Thinking Out Loud“ leta 2001.

Benefits of Thinking Out Loud je mejnik v njihovi karieri. AWS namreč to ploščo navajajo kot svojo prvo resno ploščo in takoj po izidu spremenijo ime v A Wilhelm Scream ter jo z novim imenom ponovno izdajo pri založbi Jump Start Records leta 2002. Leta 2004 AWS podpišejo pogodbo z Nitro Records (založba Dexterja Hollanda; The Offspring), pri kateri so izdali tri albume – Mute Print, Ruiner in Career Suicide. A Wilhelm Scream na teh ploščah razvijajo specifičen zvok, ki sega tudi izven okvirov melodičnega hardcora, njihov zvok pa mnogi primerjajo s podobnimi eksperimenti Propagandhi, Strung Out in Hot Water Music. Leta 2009 so AWS izdali kratek EP pri založbi Paper & Plastick ter napovedali izid novega albuma, ki pa ga zaradi konstantnih turnej do danes še niso uspeli posneti.

Kot predskupini bodo nastopili avstrijski Showyouteeth in madžarski The Southern Oracle, ki se žanrsko nahajajo bolj v metalcore/hardcore vodah.

Ni komentarjev:

Objava komentarja