sreda, 9. maj 2012

Adolescents, Death By Stereo in Debeli Precjednik naznanili prihod v Tolmin!

Na letošnjem punk prazniku v Tolminu - Punk Rock Holidayu 1.2 ne bodo manjkali niti eni od pionirjev cvetoče kalifornijske punk scene The Adolescents (na sliki), ki so leta 1981 izdali istoimensko ploščo in jo kritiki ocenjujejo kot eno najbolj vplivnih hardcore punk izdelkov vseh časov, Adolescents pa so kasneje med svojimi vplivi navedla največja imena kalifornijske punk in alternativne scene, kot so Bad Religion, NOFX, Red Hot Chilli Peppers, Good Riddance, Mudhoney, Pennywise, Blink 182 in mnogi drugi. Izid plošče Adolescents je napovedal single Amoeba, ki velja za enega največjih hitov v bogati 30 letni kalifornijski produkciji, album Adolescents pa je takrat v prodaji prekašal le album Fresh Fruit for Rotting Vegetables kultnih Dead Kennedys.

Adolescents je leta 1980 ustanovil basist Steve Soto, potem, ko je zapustil zasedbo Agent Orange. Nestabilno zasedbo, ki je kar dvakrat razpadla in zamenjala številne člane pa poleg Sota konstantno zastopa še nezamenljivi frontman Tony Cadena. Po drugem razpadu leta 1989, so se Adolescents na odre vrnili leta 2001, ko so praznovali 20 let izida istoimenskega prvenca. Od ponovnega vstajenja so izdali še dva albuma. Zadnji, The Fastest Kid Alive, je izšel lansko leto.

Death By Stereo so hardcore punk metal hibrid iz Orange county-a v Kaliforniji. Ustanovil jih je vokalist Efrem Schulz, še edini originalni član zasedbe. Od leta 1999 so izdali 6 studijskih albumov. Zadnji, ki nosi zgovoren naslov Black Sheep of The American Dream so izdali letos pri Viking Funeral Records, medtem, ko so trije njihovi predhodni albumi uživali pozornost založbe Epitaph Records. Death By Stereo so eni najbolj koncertno aktivnih zasedb, na neprestanih turnejah pa so si oder delili z velikimi imeni hardcore punk scene, kot so Sick Of It All, Rise Against, Boysetsfire, AFI, New Found Glory in Thrice.

Debeli Precjednik ali Fat Prezident upravičeno veljajo za eno najvplivnejših melodičnih hardcore punk skupin iz Balkanskega polotoka, saj obstajajo že od daljnega leta 1994. V vseh teh letih so Debeli Precjednik odigrali nebroj koncertov in si vztrajno večali bazo zvestih fanov. To jim je navsezadnje leta 2007 tudi prineslo nagrado "Zlatna Koogla" za najboljšo skupino na Hrvaškem. Posebna zgodba je tudi njihova impresivna diskografija. Maja 2012 je izšla njihova četrta dolgometražna plošča "Bruto Slavo / VBK" (Moonlee Records, 2012), ki prinaša 15 novih punkrock himn, v katerih nabriti fantje ohranjajo svoj prepoznaven punk rock zvok.

1 komentar:

  1. My family members every time say that I am killing my time here
    at web, but I know I am getting experience all the time by reading thes pleasant content.
    Feel free to visit my blog :: american online casino

    OdgovoriIzbriši