torek, 8. maj 2012

Debeli Precjednik z novo ploščo

Kultni hc punk rockerji Debeli Precjednik / Fat Prezident iz Osijeka, so izdali svojo četrto, dolgo pričakovano novo ploščo intrigantnega naslova "Bruto Slavo / VBK", ki izide danes, 8. maja za neodvisno založbo Moonlee Records. Album je izšel v CD in LP formatu, na voljo pa bo tudi kot brezplačen download na Moonleejevem Bandcampu, kjer ima vsak tudi možnost sam izbrati ceno (“name-your-price”) in tako podpreti skupino in založbo, radikalni časi zahtevajo radikalne rešitve. Spodaj si lahko že ogledate tudi novi videospot za pesem Puška ne ubija ljude, ki jo najdemo na novem albumu.

Debeli Precjednik / Fat Prezident upravičeno veljajo za eno najvplivnejših punkrock/hardcore skupin iz Balkanskega polotoka, saj obstajajo že od daljnega leta 1994. V vseh teh letih so Debeli Precjednik odigrali nebroj koncertov in si vztrajno večali bazo zvestih fanov. To jim je navsezadnje leta 2007 tudi prineslo nagrado "Zlatna Koogla" za najboljšo skupino na Hrvaškem. Posebna zgodba je tudi njihova impresivna diskografija, pri čemer je njihov zadnji album "Through The Eyes Of The Innocent" (Moonlee Records, 2006) izšel že 6 let nazaj, zaradi česar so bila pričakovanja še toliko večja. Vendar se je izplačalo potrpeti.

In sedaj so nam Debeli Precjednik / Fat Prezident končno postregli z novim, svojim četrtim, dolgometražnim albumom poimenovanim "Bruto Slavo / VBK”, ki prinaša 15 novih punkrock himn, v katerih nabriti fantje ohranjajo svoj prepoznaven zvok. Osrednji del plošče (Bruto Slavo) ponuja dobre stare Debele Precjednike, kjer kitarski rifi ala Propagandhi plešejo z Descendentsi na speedu. Dodatni mini-EP (VBK) pa prinaša nekoliko bolj melanholične pesmi, ki so odpete v hrvaškem jeziku. Besedilno Debeli Precjednik tudi v novih pesmih ostajajo pronicljivi, čustveni in družbeno angažirani. Če potegnemo črto, pred seboj imamo ploščo, ki bo navduševala fane skupin kot so Strung Out, Good Riddance, Rise Against, Satanic Surfers, Poison Idea in SNFU, zaradi svoje prvinskosti in odličnosti pa tudi še širše poslušalstvo.

Debeli Precjednik / Fat Prezident bodo imeli koncertno promocijo plošče 19. maja v Zagrebu, KSET. Avgusta pa bodo nastopili tudi na festivalu Punk Rock Holiday v družbi punkrock legend kot so Sick of it All, Toy Dolls, Anti-Flag, 7 Seconds, Good Riddance itd.

Ni komentarjev:

Objavite komentar