sreda, 16. maj 2012

The Locos na PRH 1.2

Španska ska punk zasedba The Locos je potrdila svoj prihod v Tolmin. Skupina, ki je nastala leta 2005, ima na svoji polici 3 albume. Zadnji Tiempos Difíciles je izšel januarja letos, pesmi iz noveg albuma pa bodo predstavljene tudi na letošnjem Punk Rock Holidayu.
Še nekaj informacij o skupini: Po napovedi začasnega premora španskih ska punk velikanov Ska-P, se je njihov pevec Pipi odločil, da ne bo počival ter si umislil novo skupino, ki si je nadela ime, ki popolnoma pristoji njegovi odrski prezenci The Locos. Pipi je za začetek uporabil kar material, ki ga je pripravljal za novi album Ska-P in poiskal glasbenike, s katerimi je njegov material lahko predstavil v živo. Nastala je izvrstna zasedba somišljenikov, ki je udejanila vizijo ekstremno divjega in energičnega frontmana. 

Zvok The Locos uživa v divjih in direktnih ritmih, protestnih besedilih uperjenih proti sistemu ter živih barvah vsakdanjega življenja. Glasbeno se The Locos naslanjajo na vplive Pipijevih dolgoletnih vzornikov, kot so Mano Negra, Mighty Mighty Bosstones, Rancid in seveda Ska-P. Neopazno in povsem naravno je Pipi sprejel vlogo vodje svojega novega benda. Hiter in energičen ska pomešan z drvečim punkom je jezik, ki ga The Locos uporabljajo za svoj manifest. Jezik, ki je prisoten po vsem svetu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar