nedelja, 20. maj 2012

Ponatis fanzina Bla bla bla 6

Bla bla bla 6
Naslovnica
Pred nami je enajsta izdaja v založniško arhivskem projektu Virtualni subkulturni dialog, ki stermi k polemiziranju sodobnega stanja kulture v mariborskem, štajerskem in slovenskem okolju:

Bla bla bla 6 (pdf dadoteka, 3,5 MB)
Izdano: 1988, uredniški odbor: Suzana Flaško (glavna urednica), Bojan Tomažič (odgovorni urednik), Mičo Šiljkovič, Milena Horvat, Branko Hedl, Saša Bezjak, Suzana Drečnik, Darja Lebar, Dušan Hedl, Andrej Plavec. Ponatis: Subkulturni azil Maribor, 2012, Subkulturni dialog 011

Šesta številka glasila Bla bla bla je izšla konce leta 1988, kar ga uvršča v viharno osamosvojitveno dogajanje. Z napisom na naslovnici "Svi smo mi Srbi" v cirilici in 19. členom ustave o svobodi govora, se tematika številke razkriva na prvi pogled. Zanimivosti iz vsebine so trije uvodniki Mirka Lorencija, Bojana Baumana in Zdenka Kodriča, ponatis intervjuja s Slobodanom Miloševičem, in drugi prispevki na temo bližajočega se padca skupne države. Glasba se je v tej številki povsem umaknila.

Uredništvo je v glasilu zapisalo: "Tokratna številka je praznična, kot so pač lahko praznični dnevi konec novembra in decembra 1988 v državi Sloveniji, federaciji Jugoslaviji in na svetu nasploh." Za ponatis ne bomo ovinkarili: ponatis glasila ni prazničen, kakor tudi ni praznično vzdušje v državi Sloveniji, Evropski uniji in na svetu nasploh.

Ni komentarjev:

Objava komentarja