torek, 29. maj 2012

Underground festival 2012 odlično uspel

V Mariboru je v soboto, 26.5. 2012, ponovno potekal Underground festival, tokrat že šestnajstič, ter tretje leto zapored v obliki TV produkcije v sodelovanju z RTS televizijo. Organizator dogodka, Subkulturni azil, je med prijavljenimi izbral osem glasbenih skupin, ki so v okvirju koncerta v studiu RTS televizije posneli osem televizijskih oddaj, ki bodo predvajane v prihajajoči televizijski sezoni.

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=aa545ae8c3&view=att&th=137932c046464689&attid=0.8&disp=inline&realattid=f_h2rcuqbe8&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_jxYjegbINqp5p8iufIkPR&sadet=1338313794868&sads=Glwwew5yIrxCkm_-oHG5PnsNbIs
Cosa Nostra med nastopom
Nastopajoči so igrali glasbo iz širokega spektra rock'n'roll žanrov, ki je tudi glavna usmeritev festivala. Festival so otvorili sveži indie rokerji Arhibald Arhibaldovich iz Ljubljane, nadaljevali punk grungersko obarvani Tropski pingvini, skupina Žmoht, ki nadgrajujejo rokerski zvok z afriškimi bobni, nakar je Ivan Škrabe s svojim kantavtorskim nastopom poskrbel za bolj umirjen predah. Velenjski pop rokerji Big Addiction so nato ponovno ogreli dvorano, Šentiljski Cosa Nostra (na sliki) pa nadaljevali s punkom. Proti koncu večera so še nastopili eksplozivni Dykemann Family iz Zagreba s svojim retro rockom, nato pa so ljubljanski indie rokerji Wrong Moose zaklučili odličen večer.

Glasbeniki so bili uigrani in cel večer takorekoč ni bilo šibke točke. Vse skupine so bile odlično pripravljene, organizator pa je poskrbel za dobre tehnične pogoje, zato nestrpno pričakujemo predvajanje oddaj na televiziji, ki bodo nedvomno veliko pripomogle k prepoznavnosti sodelujočih glasbenih skupin in glasbenikov.

Ni komentarjev:

Objava komentarja