nedelja, 6. maj 2012

Vabilo glasbenim skupinam na Praznik glasbe

21. junija 2012, na dan poletnega solsticija, se bo v Ljubljani zgodil že drugi slovenski Praznik glasbe. Glasbeniki raznolikih žanrov bodo nastopili na več uličnih prizoriščih v centru Ljubljane ter na območju AKC Metelkova mesto, letos prvič pa tudi v KUD France Prešeren in Kino Šiška ter z živimi nastopi zaznamovali začetek poletja.

Nekaj splošnih informacij o Prazniku glasbe: 

- poteka vedno na poletni solsticij, 21. junija;
- poteka na zunanjih lokacijah, nekatere so “organizirane”, nekatere nastanejo spontano;
- se je kmalu po prvi realizaciji letu 1982 razširil v mnogih državah po svetu. Znan je tudi kot Svetovni dan glasbe;
- na njem se lahko predstavijo tako profesionalni kot amaterski glasbeniki;
- dogodki so brezplačni, ravno tako za nastop glasbeniki plačila ne prejmejo.

Na Metelkovi bodo na voljo predvidoma štiri zunanje lokacije oz. odri. Festival bo potekal od popoldanskih ur naprej, da pa bi vse skupaj potekalo v nekem zaporedju in v izogib nevšečnostim s sosedi ipd., se lahko zainteresirane glasbene skupine in posamezniki prijavite na praznik.glasbe.akcmm@gmail.com. Zaželjeno je, da priložite kratko biografijo, sliko, tehnični rajder in youtube, bandcamp, myspace etc. povezave.

Organizirali bomo tudi mnoge obfestivalske dejavnosti (projekcije, 2nd hand tržnice, razstave etc. – ideje dobrodošle!). Po koncertih (predvidoma od 22 - 23h dalje) bodo v klubih potekali after partiji z DJ-ji. Vabljeni tako glasbeniki, DJ-ji, VJ-ji, umetniki, rokodelci, prostovoljci kot vsi ostali, z dobro voljo in dobrimi idejami, ki bi želeli biti del Praznika glasbe. Rok za oddajo prijave je 8. maj!

Ob tem pa Vas želimo še spomniti, da je rok za prijavo skupin na Klubski Maraton 2012 možen še do 9. maja. Več o Klubskem Maratonu si lahko preberite tukaj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar