sobota, 9. junij 2012

Compact Flatuss Festival v Ormožu

SMF (Beograd)
hardcore/punk
 
Wasserdicht (Ormož)
hardcore/punk

ZMP (Slovenj Gradec)
hardcore/punk & roll

Zašenki (Murska Sobota)
punk/hc

Sobota, 9.6.2012 ob 21h @ Unterhund Ormož, Vstopnina: 8€. Fest organizira KAK Ormož v sodelovanju z Nocturne magazinom. Vabljeni!

Open Flatuss festival je bil prvi dvodnevni underground punk festival v Sloveniji in obenem eden prvih dvodnevnih festivalov na prostem pri nas. Organiziralo ga je ljutomersko društvo KAM (Klub alternativne mladine), prva edicija pa se je zgodila leta 1996 ob Gajševskem jezeru. Na tej lokaciji je Flatuss gromko zazvenel le še 1998. leta, vse ostale edicije do leta 2003, ko se je še zadnjič zgodil na prostem, so potekale na travniku ob tovarni Krka v Ljutomeru. Od leta 2004 do 2006 se je festival prelevil v enodnevni dogodek in se s sodelovanjem društva KAK Ormož preselil v Unterhund. Na 11 festivalskih edicijah so se na odru zvrstile številne domače in tuje skupine, poleg najrazličnejših odvodov punka pa je bilo moč slišati tudi veliko metal, ska in reggae glasbe.

Po uspešni lanski ponovni obuditvi Unterhunda je letos napočil čas, da se tudi Flatuss vrne med nas, v časom primerni kompaktni različici, manjši, a močnejši in bolj masten kot kdajkoli!

Ni komentarjev:

Objavite komentar