nedelja, 24. junij 2012

Festival Na meji / An der Grenze 2012

Festival na meji / An der Grenze je že tradicionalno sodelovanje dveh mladinskih društev z obeh strani meje, Kud Zid na meji iz Slovenije in Juz House Mureck iz Avstrije. Na tradicionalni lokaciji na dvorišču grada Trate, ki je bil izbran kot idealna lokacija pred več kot 15 leti, se bo ponovno 30. junija od 16. ure dalje odvijal festival, ki združuje tako glasbenike kot obiskovalce z obeh strani in tako briše stare razmejitve med državami.

Photobucket

Ni slučajno da poteka festival v majhnem obmejnem kraju Trate. Festival je izrasel iz glasbene scene, ki je nastala v mladinskem klubu Trate, ki je pognal alternativno glasbeno sceno (v svojem času predvsem punk) celotne regije na obeh straneh meje. Kljub ostrim obmejnim ukrepom v preteklosti je bil mladinski klub priljubljeno pribežališče mladine iz bližnjih krajev in oddaljenih krajev.

V lanskem letu je festival dobil dvojno nadgradnjo: vsi nastopi so bili posneti in pripravljeni za izdajo CDja, ki je bil objavljen v oktobru 2011. Hkrati pa se je snemal tudi video dokumentarni film, ki je ujel glasbo in vzdušje lanskoletnega festivala.

2 komentarja:

 1. Vеry good aгticle! We are linking to this great
  post on our websіte. Κeеp up the great writing.


  mу wеb ρаge: No Fax Payday Loans Online
  my site - Pay Day Loans

  OdgovoriIzbriši
 2. Please let me know if you're looking for a article writer for your site. You have some really good posts and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd absolutely love to write some material for your blog in exchange for a link
  back to mine. Please send me an email if interested.
  Thank you!
  Also visit my web site : pizza games italian

  OdgovoriIzbriši