nedelja, 17. junij 2012

Mad Caddies v Ljubljani

V Slovenijo se po nekajletnem premoru vračajo prvaki kalifornijskega ska punka Mad Caddies, ki veljajo za eno bolj eksotičnih, a še posebej priljubljenih skupin založbe Fat Wreck Chords, ki jo vodi Fat Mike, frontman skupine Nofx. 18.6. bodo torej ob 20:00 nastopili na  letnem odru Gala Hale. Pred Caddiesi bodo nastopili š domači punk rockerji Backstage.

Fat Mike je na Mad Caddies vrgel oko že v njihovi razvojni fazi in jih takoj vzel pod okrilje svoje kultne založbe, ki že dve desetletji skrbi za nenehne izdaje neodvisnega kalifornijskega punka, Mad Caddies pa vse do danes ostajajo v ospredju založbe, saj privržencem njihove nalezljive glasbe ni videti konca. Svojo izvirno mešanico ska glasbe, punka, reggaeja, swinga, surfa, countryja in še marsičesa, je šesterica surferjev iz Santa Barbare zabeležila na sedmih odličnih albumih, med katerimi še posebej izstopa prvenec Quality Softcore, ki velja za enega pionirjev popularizacije ska glasbe med kalifornijskimi punk rock navdušenci.

Glavna kvaliteta Mad Caddies so gotovo njihovi izjemni živi nastopi, s katerimi so na neštetih nastopih navdušili publiko po vsem svetu, slovenska publika pa jim je še posebej ljuba in se pri nas vedno z veseljem ustavijo. Ne dvomimo, da bo prihajajoči nastop na letnem odru Gala Hale potešil vse apetite in ostal še dolgo v spominu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar