petek, 8. junij 2012

Naš band meseca junija: Final Approach

Band meseca junija je postala zasedba Final Approach, ki je pred kratkim izdala tudi novi album. Ta nosi naslov Discover Hate in vsebuje 12 odpičenih ter pozitivno nabitih štiklov. Več o tej krški hardcore punk senzaciji, novem albumu in njihovih pogledih pa v spodnjem intervjuju. 

1. Kako se je vse skupaj začelo in zakaj ravno Final Approach?

Leta 2002 se nas je zbralo 5 prijateljev, s podobnimi interesi in podobnimi pogledi na glasbo in z željo, da v življenju počnemo stvari v katerih uživamo in tako drugim povemo, kaj in kako mi gledamo, slišimo in čutimo.

2. Letos praznujete okroglo 10. obletnico delovanja. Kaj vam je v teh letih najbolj ostalo v spominu in na kaj ste najbolj ponosni?

Cela zgodba okrog Final Approach je en lep spomin in najbolj smo ponosni na to kar delamo in to kar smo.

3. Vaša glasba je hitra in polna adrenalina. Zakaj je po vašem mnenju hardcore punk tisto pravo?

Zato, ker nam to okolje, ta žanr najbolj odgovarja in se tu počutimo domače. Tukaj smo spoznali ljudi, se srečali z različnimi situacijami v katerih smo prepoznali sami sebe, ampak vse to še preden smo Final Approach začeli z igranjem.

4. Album Discover Hate. Zakaj takšen naslov in kaj želite z njim sporočiti?

Okoli nas vsak dan mrgolijo stvari, ki se nam ponujajo in preko katerih ˝nakdo ˝ širi sovraštvo in krivico.

5. Nanj smo namreč čakali zelo dolgo. Kako je nastajal?

Nastajal je pod budnim ušesom in očesom nas samih. Posneli, zmiksali in vse ostalo kar se tiče zvoka smo naredili sami. Ovitek za CD nam je izdelal prijatelj Tomi, besedila pa uredila Urša...D.I.Y as fuck!

6. Kot smo že omenili, se na njem nahaja 12 skladb. Motivov za pisanje pesmi vam danes verjetno ne zmanjka. Kje natančneje črpate navdih za pisanje skladb? 

Navdih črpamo iz naših življenj. Smo živa bitja, ki vidijo slišijo in čutijo in ni vrag, da danes ne boš prepoznal, da z življenjem na Zemlji nekaj ni v redu.

7. Vaši nastopi se vedno energični, ki dvignejo obiskovalce, včasih tudi dobesedno. Kako se počutite na odru?

Počutimo se odlično. Lep občutek je ko vidiš, da je tvoje delo ljudem všeč, da se strinjajo s teboj in da je publika pri stvari.

8. Občutek imamo, da se domača hardcore in punk scena zopet počasi prebuja. Ali se motimo? Kako je v vaših koncih?

Mogoče se motite, mogoče ne, tega ne vemo. Včasih se nam zdi, da je bilo pred časom tudi že boljše, vendar nekdo drug te stvari vidi zopet drugače. Scena je takšna kot je in za vsakega nekaj posebnega. Vsi se trudimo in delamo stvari, da bi bila čim boljša. V Krškem pa se je v zadnjem času pojavilo kar nekaj mladih ljudi, kateri so pripravljeni sodelovati in dela ti sceni, kar se nam zdi izjemno.

9. Ste tudi aktivni kot kulturno umetniško društvu But´n´Hrupn, ki ne samo v krškem, ampak širše v Posavju skrbi za ohranjanje in razvoj alternativne kulture. S katerimi dejavnostmi se ukvarjate?

Kud But´n´Hrupn se ukvarja z organiziranjem koncertov alternativne glasbe, večinoma s hardcore/punk bendi. Vseskozi, še posebej v zadnjem času društvo deluje tudi na drugih področjih kulturnega delovanja kot npr. organizatorji veganskih ter glasbenih delavnic. Prejšnji mesec je denimo v soorganizaciji Kud-a But´n´Hrupn potekala tudi alter eko tržnica, ki se je odvijala v starem mestnem jedru v Krškem.

10. Kakšni so vaši načrti za prihodnost? Turneja?

Načrtov ni. Ustvarjali bomo po lastnih občutkih in zmožnostih, vsekakor pa v prihodnosti planiramo izdati nov album za katerega že pridno izdelujemo komade. Turneja? Vsekakor.

11. Kaj želite na koncu še sporočiti naši vladi, predsedniku države, t.i. tajkunom, cerkvenim dostojanstvenikom in kaj ljudem nasploh?

Vidimo se v peklu, kjer bo potekala zadnja bitka.

http://i911.photobucket.com/albums/ac315/reorgart88/finalapproachband.jpg

ČLANI SKUPINE:

Jože Žarn - vokal
Jure Zorko - kitara
Bogdan Navoj - kitara
Robi Jalovec - bobni
Domen Murn - bas 

KONTAKT (booking, merch):

zorko.jure@gmail.com
jozzarn@gmail.com
facebook
myspace

PRIHAJAJOČI KONCERTI:

30.6.12 - Kamun Fest - Ilirska Bistrica, Slovenia
14.7.12 - Sawa Fest - Županja, Croatia



In kot vedno tudi tokrat za naše bralke in bralce pripravljamo NAGRADNO IGRO, v kateri vam tokratni band meseca podarja 3. izvode albuma Discover Hate. Nagradno vprašanje se glasi: ˝Pri kateri založbi je izšel novi album zasedbe Final Approach Discover Hate?˝ Odgovore nam prosim skupaj z vašim naslovom pošljite na: slovenia.punkrock@gmail.com s pripisom za nagradno igro. Odgovore bomo sprejemali do vključno 17. junija.

Nagrajenci prejšnje nagradne igre, ki so prejeli cd skupine Happy Ol´McWeasel so: Barbara Žužek, Žiga Koselj in Miha Dereani. Čestitamo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar