ponedeljek, 11. junij 2012

Total Chaos na Metelkovi!

Total Chaos (usa)
punk!

Aktivna Propaganda (slo)
hc punk!

12.6.2012 ob 20:00, Gala Hala, AKC Metelkova LJ. Vstop prost!

V naše kraje se po eno-letnem premoru vračajo bojevniki in aktivisti ˝prave˝ kalifornijske punk scene Total Chaos. Total Chaos so nastali leta 1989 zaradi močne želje po ohranitvi punka v času, ko je glasbeni trg postajal vedno bolj zasičen z novim komercialnim glasbenim stilom. Njihova besedila temeljijo na družbeno-politično obarvanih temah ter močnem nasprotovanju rasizmu, zakar so imeli mnogokrat opravka z rasisti in nacionalističnimi organizacijami.

Poleg glasbenega ustvarjanja, katerega produkt je bogata diskografija, so člani benda veliki družbeni aktivisti – soustanovitelji punkerskih združenj United Valley Punks, Orange County Peace Punks in Alternative Gathering Collective, organizatorji družbenih dogodkov kot je Food Not Bombs, pripomogli pa so tudi k odprtju Los Angeles Anarchist Centra ter podprli Big Mountain Indian Reservation. Glavni vokalist Rob Chaos je tudi solastnik založbe SOS Records, ki je izdala albume mnogih danes že klasičnih punk in oi! bendov, kot so The Exploited, Vice Squad, Sham 69, Conflict, The Adics in Abrasive Wheels. Torej, če ste jih zamudili na lanski ediciji Punk Rock Holidaya ali pa so tudi vam bili preprosto všeč, se vam tokrat ponuja priložnost, da jih ujamete še enkrat. Vabljeni!

Pred njimi bodo nastopili zastavonoše slovenske anarho-punk/hc scene Aktivna Propaganda, v sklopu majsko/junijske turneje po balkanu, kjer si bodo Aktivci pet dni oder delili s Total Chaosi. Aktivci so pred kratkim posneli novi album, na katerem najdemo osem novih, a v značilnem AP slogu odigranih komadov. Kot je vidno že iz naslovov pesmi (Podobe iz teme, Ruke ponosa, Socialni dialog, Teater, Gospodarji, Kriza, Na zahodu, Naj gori Pariz), ostaja AP vsebinsko zvesta kritičnem odnosu do sodobnih družbeno-poltičnih problematik, iskanju možnih rešitev ter širjenju idej in nazorov anarho in antifa D.I.Y. gibanja.

Koncert poteka v organizaciji festivala Punk Rock Holiday v sklopu Warm Up šovov, na katerih vas želijo pripraviti na praznik punk rock glasbe avgusta v Tolminu.

Ni komentarjev:

Objava komentarja