petek, 3. avgust 2012

Ob 20-obletnici na No Border Jam-u kar 24 skupin!

No Border Jam že več kot 20 let s punkom kuri pod nogami vsem krivičnim političnim, družbenim in ostalim sistemov, ki so temelj izkoriščanja. Je najstarejši punk festival ne samo v Sloveniji ampak v celotnem območju nekdanje Jugoslavije in sosednjih držav. Svojim načelom in anarho-punk usmeritvi ostaja zvest od vsega začetka, zato vsako leto znova v mariborski Pekarni trese stene z udarnim punkom in hardcorom. Ob letošnji obletnici bo v zakulisju potekalo še mnogo več, saj bo v okvirju letošnjega projekta izšle 2 vinilne izdaje in 2 CD plošče, odvijale pa se bodo tudi studijske delavnice za glasbene skupine, nam sporočajo iz Subkulturnega azila, organizatorja festivala No Border Jam.


Kot vsako leto bo v času festivala potekala Underground tržnica – prodaja in izmenjava CDjev, plošč, našitkov, badgev, na voljo bo tudi vegetarjanska prehrana, pripravljen bo preformans in še veliko drugega. Obiskovalci si bodo lahko postavili šotore znotraj kompleksa Pekarna Magdalenske mreže.

Kljub težavam pri financiranju festivala, bo tudi letos pravoverni punk zmagal. Pokažimo zobe krizam, politikom, pozerjem in vsem zaspanim dušam: PUNK NI MRTEV! Dogajanje bo torej potekalo v petek 24. in soboto 25. avgusta. Koncerti se bodo zaradi velikega števila skupin začeli že ob 17:00, ostalo dogajanje pa bo potekalo čez celi dan. Naš komentar: Festival vreden obiska!

Ni komentarjev:

Objavite komentar