sobota, 27. oktober 2012

Protesti proti vladi - 29.10. Maribor!

Mineva eno leto od prvih protestov 15. oktobra 2011 in stanje, na katero smo takrat opozarjali, počasi postaja realnost. Bankirsko-politična elita na hiter in pritlehen način preureja zakone in si podreja institucije, da lahko razproda vse, kar je Sloveniji še ostalo. Aroganca premierja in vlade ter celotnega državnega zbora spominja na superiornost diktatorskih režimov, ki smo jim bili priča v prejšnjem stoletju. V času, ko je pravna država samo še iluzija, ko mali človek na svojih plečih nosi napake pohlepnih kriminalcev in z vedno večjim zadolževanjem, od katerega ljudstvo nima nič, tone vse globlje in globlje, ko sociala postaja trend, ko je upanje na boljši jutri samo patetični sentiment, ki spominja na hollywoodske filme s srečnim koncem, je potrebno, da ljudstvo pokaže svojo moč in, da opomni poslance in ostale funkcionarje, da delajo oni za ljudstvo, ne ljudstvo za njih.

Sistematska kraja državnega premoženja, ki se je vršila 20 let, počasi dobiva svoj epilog, kjer bomo počasi ugotovili, da je državna malha prazna. Razprodaja premoženja in vse večje socialno brezno so znak, da mlada, sposobna in kreativna sila zaradi meglene perspektive beži iz svoje lastne dežele s trebuhom za kruhom. Deljenje naroda in potenciranje trivialnih političnih procesov in ostalih za življenje nepomembnih novic ter prikrivanje resnic samo oddaljuje ljudi od tega da uvidijo, da je takšen način vladanja katerekoli strani poguben za nas. Nenehno sklicevanje politikov, da je vedno kriva druga stran, medtem ko ni sposobna odkrite samokritike, samo podaljšuje začaran krog iz katerega moramo nujno izstopiti, če hočemo našim otrokom omogočiti dostojno življenje, kjer bodo lahko razvijali svoje potenciale.

V državi, kjer je pravica samo skupek črk na papirju, kjer gledamo lačne otroke v šolah, kjer sta samooskrba in suverenost na minimalnem nivoju, kjer gledamo na tisoče praznih stanovanj, medtem ko so mlade družine stiskajo v nelagodju, če bo uspela plačati najemnino za prihodnji mesec, je edina legitimna naloga ljudstva upor.

Pokažimo svoje človeško srce pred tirani človeštva. Pokažimo svoj pogum pred izničevalci tega naroda. Pokažimo svojo moč, s katero lahko vsak prisoten pripomore.

Pridružite se mirnem protestu na Trgu Leona Štuklja v Mariboru, 29. oktobra 2012 ob 15. uri, kjer bomo zahtevali odstop premierja in vlade ter dokazali, da vsak posameznik šteje.

Seznam nastopajočih govorcev in govornic ter glasbenic in glasbenikov:

- Janja Vidmar, mladinska pisateljica, kulturnica in članica iniciativne skupine protesta 29.10.2012 
- dr. Danijel Rebolj, rektor Univerze Maribor 
- prof. dr. Igor Koršič, predavatelj in član KOKS (koordinacijski odbor za kulturo)
- dr. Vito Flaker, profesor in aktivist na področju socialnega dela
- Primož Vallant, ustanovitelj WikiLeaks.si/prihodnji WikiActions.org, alternative obstoječemu WikiLeaks.org, Fundacije Vallant.si in član iniciativne skupine protesta 29.10.2012 
- predstavnik sindikata SKEI 
- predstavnik Združenja veteranov vojne za Slovenijo 
- dr. Boris Vezjak, filozof, družbeni kritik in publicist 
- Draga Potočnjak, Društvo slovenskih pisateljev 
- mag. Peter Rižnar, šolnik aktivist 
- Branko Gerlič, Gibanje za Univerzalni temeljni dohodek (UTD)
- Lara Jankovič – igralka, aktiviskta
- in mogoče še kdo...

Glasbeni nastopi:

- Siti Hlapci – Tadej Tadiman Tratnik
 - Ksenija Jus, slovenska kantavtorica, skladateljica in pesnica 
- Bilbi, glasbenica 
- Gregor Stermecki, glasbenik 
- Milan Fras, glasbenik 
- Darko Nikolovski, glasbenik 
- Emkej, glasbenik
- Jerry Mažgon, kantavtor
- in mogoče še kdo...

Članek je v celoti kopiran s strani organizatorjev protesta: http://protestprotivladi.wordpress.com/, na sledečem mailu: dvignimo.glave@gmail.com pa jih lahko tudi kontaktirate, se jim pridružite, podate predloge za protest, pošliljate vprašanja, pripombe, mnenja itd.

Ni komentarjev:

Objavite komentar