ponedeljek, 24. december 2012

Bad Religion napovedujejo novo ploščo

Kalifornijske punk ikone Bad Religion so napovedali izdajo novega album, ki naj bi izšel 22. januarja pri njihovi matični založbi Epitaph. Na prihajajočem albumu so se člani skupine vrnili svojemu prvotnemu punku. Pesmi so postale bolj impulzivne s hitrejšimi ritmi, melodika vokala pa ostaja enaka kot na prejšnjih ploščah. Kot sami pravijo, je bil njihov namen posneti krajše in sporočilne pesmi brez pretiranega kompliciranja.

Album ˝True Nort˝ naj bi njihov najbolj emocionalni album doslej, saj se tematsko nahaja v bolečinah in stiskah v teh kriznih časih. Vsakdo je kdaj šel skozi bolečino, pri tem niso izjema niti člani benda, glasba pa jim ohranja upanje na boljše čase. Ampak boljše časi ne pridejo sami po sebi, včasih si jih moremo tudi izboriti z uporom in različnimi oblikami protestov. To nam daje upanje za svetlo prihodnost.

Nekatere skladbe na plošči kot so “Robin Hood In Reverse,” ”Land of Endless Greed” and “Dharma And The Bomb” se ukvarjajo z znanimi svetovnimi problemi razslojevanja in razlik v družbi ter pohlepa kapitalistov in vlad. Naslovna pesem albuma ” True North ” je napisana iz perspektive otroka, ki beži stran. V tem bežanju hoče najti pravi sever, dejansko pa to pomeni, da želi najti pravo smer. Hoče se umakniti iz te pokvarjene družbe ter najti pravico in resnico ter boljše življenje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar