petek, 28. december 2012

Borovski Štakori - Romantika in drama

Romantika i Drama cover artBand Borovski Štakori je zasedba, ki je svoje korenine pognala v letu 2008. Nastala je iz potrebe petih prijateljev, da pretvorijo ljubezen do glasbe v nekaj več, v nekaj bolj kreativnega ter tako ustanovili skupino. Ime benda je nastal na eni zabavi in iz ideje, da najdejo nek zbadljiv naziv za živali, ki grizejo ušesa. Pri tem so si pomagali z domišljijo ter si nadeli ime Borovski Štakori.

Leta 2010 je ta vukovarska zasedba izdala prvi demo plošček z 10. komadi na krovu in v staro-šolskem punk rock stilu. Ta album jim je prinesel številne nastope ter možnost nastopa na različnih festivalih. Letos jeseni pa so izdali še svoj drugi izdelek, ki je nadgraditev prvega. Ta nosi naslov Romantika in Drama, na voljo pa je tudi vse vam, da si ga lahko prenesete tukaj, ga poslušate na bandcamp strani ali pa si naročite svoj izvod preko omenjene skupine.

Člani skupine so vedno pripravljeni za nastope, dobro zafrkancijo in ustvarjanju novih prijateljstev. Kljub slabemu socialnemu stanju ter težkih razmer ljudi, pa člani skupine verjamejo v spremembe na bolje, kar se odraža tudi v njihovih besedilih. Pravijo, da spremembe ne pridejo same, zanje se moremo pač potruditi vsi!

Ni komentarjev:

Objavite komentar