četrtek, 13. december 2012

Cherkezi United - "Petoljetka" za 5. let

Petoljetka cover art
Prvi album skupine Cherkezi United, ki je nosil naslov "Kuda poshol", je izšel leta 2007 pri založbi Slušaj Najglasnije. Za tem je skupina odigrala številne koncerte širom hrvaške, priložnost pa smo jih imeli videti tudi v naših krajih. Po nekaj menjavah v postavi in pavze to bend ni ustavilo. Danes, pet let kasneje se vračajo glasbeno in duhovno močnejši z novim studijskim albumom. Ta nosi simboličen naslov "Petoljetka", izdan v čast 5. obletnici delovanja.

Plošček vsebuje 9. pesmi, ki povezuje prostor Hrvaške in Rusije, preteklost in sedanjost. Stilsko sami sebe označujejo kot "punk rock kazačok", punk s pridihom ruske mentalitete. Na novem albumu so besedila večinoma v hrvaščini, saj se z njim želijo približati domači publiki, pri tem pa je izjema le klasika "Temnaya noch", ki je odpeta v ruskem jeziku. Z njo so želeli razbiti jezične prepreke ter povezati ljudi, saj smo vsi eno. Na albumu je moč zaznati tudi trobila, večglasno petje ter kritiko obstoječega sistema. Za pesem "Rakija" pa člani benda snemajo tudi videospot, ki bo izšel predvidoma do konca leta.

Album je izšel kot d.i.y. izdelek v samozaložbi. Svoj izvod si lahko naročite preko maila benda cherkezi.united@gmail.com, sam album pa je na voljo tudi na internetu, kjer si ga lahko poslušate na njihovi bandcamp strani ali pa si ga snamete tukaj.

1 komentar:

  1. https://www.dropbox.com/s/qnkw8obsa60cbem/Cherkezi_United_-_Petoljetka%20%282012%29.zip

    OdgovoriIzbriši