sobota, 16. februar 2013

Izšla je tretja številka občasnika IndiJanez

Pred dnevi je izšla tretja številka občasnika IndiJanez. Občasnik je tokrat bogatejši še za glasbeno rubriko, punk rock področje le-te pa ureja naše uredništvo (stran 23). Če želite, da je tudi vaš prispevek objavljen v občasniku in s tem postane del javne alter sfere, nam pišite na mail: slovenia.punkrock@gmail.com.  

Zasnova občasnika se še zmeraj nekoliko spreminja in dopolnjuje, v srži pa ostaja zvest zastavljenemu vsebinskemu jedru, ki teži k aktivnemu sooblikovanju družbe, kritičnemu podajanju pogleda na aktualna in pretekla dogajanja, pacifizmu, nekonformizmu, revoluciji... Poleg že omenjene glasbene rubrike, je novost v občasniku tudi rubrika, ki bo odslej poročala o aktivnostih v sklopu Evropske prestolnice mladih 2013 - gre za štiri programe (Posluh!, Kikiriki!, Sobivamo!, Hieroglifi!). Preberite, kako lahko sodelujete in se pridružite ob številnih zabavnih, kulturnih, športnih dogodkih, pri družbenih akcijah in urbanih intervencijah. 

Občasnik nudi platformo tudi za skupine, ki so socialno ali kako drugače ogrožene, marginalizirane ali v drugih medijih potisnjene v ozadje oz. ideološko interpretirane in namensko označene. Tudi tokrat je vsebina zapolnjena z lepim številom avtorskih člankov, posebej ponosni pa s(m)o lahko na dva osebnoizpovedna prispevka, ki pričata o zaposlitvenem položaju v katerem se nahajajo številni mladi. To je znak, da so mladi občasnik prepoznali kot platformo, ki jim daje glas.

 photo indijanez.jpg
Naslovnica
V aktualni številki se nahajajo tematike kot so: alternativni denarni sistemi, freeganstvo, o zasedbi Pekarne, smiselnosti poudarjanja izvorne čistosti v oglaševanju, stran o živalih, zaposlitveni položaj mladih, nadzorovanje in osebno znamčenje na Facebooku, izpostavljamo tudi obrv dvigajoče novice, sestavek o očetu in invalidnem sinu, zgodbo o ruski družini, ki je živela ločeno od človeštva, zanimive kratke novice iz sveta in še in še...

Občasnik lahko najdete na naslednjih lokacijah v Mariboru: MC Pekarna, Hostel Pekarna, Infopeka, Bar Sova (UKM), čitalnica Rotovž, Eat Smart, Huda kava, Kult, MOM (mizica pri županovi pisarni), Štuk, TIC, Tildos, Punkt, TOTO, Patrick's Pub, Čajek, Bober (Strossmeyerjeva), Rokaj, II. gimnazija, Prva gimnazija, domi upokojencev. V Ljubljani pa je na voljo na lokacijah: Socialni center Rog, [A] Infoshop.

Spletna izdaja, primerna za branje: klik.
Spletna izdaja, primerna za kopiranje in tiskanje: klik.

Ni komentarjev:

Objava komentarja