sreda, 13. februar 2013

Punk rock show z UK Subs

Punk Rock Show–i so redni mesečni dogodki, ki jih za vas pripravljajo člani kolektiva Kapa Records. Namen teh koncertov je predstaviti tuje skupine ter ob tem omogočiti tudi domačim skupinam, da se poleg tujih predstavijo širšemu občinstvu. Koncerti se odvijajo na Metelkovi v klubu Gala Hala.

Tokrat se bodo na odru pojavili staroste britanskega punka UK Subs, ki se trenutno potikajo na turneji po Evropi. UK Subs so redni obiskovalci metelkovskih prizorišč, nazadnje so se v Gali Hali pojavili pred enim letom. Pred dnevi so izdali nov album XXIV, katerega bodo premierno predstavili tudi pri nas.

Na evropsko turnejo so UK Subs povabili tudi dolgoletnega prijatelja Tima Smitha (T.V. Smith), ki je konec 70ih zaznamoval zvok skupine The Adverts, kasneje pa tudi drugih otoških punk skupin, a se očitno na odru najbolje znajde kar sam. Smith na turneji predstavlja novi EP „Dangerous Playground“.

Kot predstavniki domače scene bodo na koncertu nastopili Kreshesh Nepitash, ˝Trbovle hardcore˝. Pred dnevi so izdali novi videospot za pesem Coffee Mug, katero pa sicer v originalu izvajajo kalifornijski punkerji Descendents.

Ni komentarjev:

Objava komentarja