četrtek, 28. marec 2013

Festival scena 2013 v Mariboru

Festival scena 2013, ki ga organizira KD MC IndiJanez, bo tudi letos potekal vikend pred velikonočnim ponedeljkom, od petka do nedelje, 29. do 31. marca 2013 s pričetkom vsak dan ob 20:00 na Štuku. Glede na to, da je velikonočni ponedeljek dela prost dan, se pričakuje dober obisk vse tri dni festivala. Med 47 prijavljenimi glasbenimi skupinami iz Maribora in okolice, so v KD MC IndiJanez izbrali 24 nastopajočih, ki se bodo zvrstili v treh dnevih. Vstop bo prost.

 photo Breznaslova.png
V soboto bo organiziran snemalni dan, kjer bodo glasbene skupine (tudi tiste, ki so se prijavile, a niso bili izbrane za nastop) lahko posnele demo posnetke na profesionalni snemalni opremi, kar je dragoceno posebej za tiste, ki si snemanja v studiu sicer ne morejo privoščiti. Prav tako bodo zvokovno posneti vsi koncerti, prostovoljca EVS iz KD MC IndiJanez pa bosta izdelala promo videospote za vse glasbene skupine. Vsak dan med 19:00 in 22:00h bo v atriju Štuka tudi družabni piknik za nastopajoče.

Festival glasbenim skupinam iz Maribora in okolice ponuja priložnost, da iz vadbenih prostorov stopijo na oder in se predstavijo širši publiki. Že uveljavljenim skupinam in posameznikom nudi možnost predstavitve vsakoletne produkcije in glasbenega ustvarjanja. Obenem je Festival scena svojevrstna priložnost druženja glasbenikov, kjer lahko izmenjajo izkušnje in spoznajo ostale glasbenike in publiko. Tokrat bo na festivalu 24 glasbenih skupin, kar pomeni, da bo nastopilo preko sto glasbenikov. Festival scena je tako v bistvu skupen projekt KD MC IndiJanez in glasbenikov, ki sooblikujejo mariborsko glasbeno sceno ter nakazujejo svoje smernice.

Ni komentarjev:

Objava komentarja