četrtek, 25. april 2013

AntiFa fest - 26. in 27. aprila na Metelkovi

Spet je čas, da obudimo stare vrednote strpnosti, konsolidiramo stare in ustvarimo nove vezi za upor proti vsem oblikam fašizma. Povejmo glasno NE institucionalnemu in uličnemu fašizmu. Poskrbimo za boljši jutri, za družbo brez mej med ljudmi, narodi, rasami, kulturami, spoli in razredi. Zato vabljeni na druženje in predavanja, na akcijo ˝hrane ne orožje˝ in koncert.

Program:

PETEK 26.4.:
 
Okrogla miza: Glasbena spremljava družbenih sprememb, petek 26.4.2013 ob 17:00, [A]Infoshop, AKC Metelkova mesto: 

Od džezovske emancipacije afro-američanov, svingerske proti-kulture v nacističnem Berlinu, hipijevskega nasprotovanja militarizmu ZDA, pankerskega napada na politične elite do sodobne družbeno-kritične hip hop, punk in HC scene. In še bi lahko naštevali.

Glasba je nenehno prisotna v polju družbenih sprememb in jih hkrati tudi soustvarja. Kot medij, prek katerega se med drugim izražajo emancipatorne ideje in želje po spremembi, se prilagaja mnogoterim družbenim situacijam. Pesmi kot sta Puntarska in Bandiera Rossa, kateri v zadnjem času spet odmevata po ulicah in trgih, pa nakazujejo, da glasba premošča kulturne kontekste in vedno znova pokaže svojo aktualnost.

Na okrogli mizi bomo z gosti spregovorili o odnosu med glasbo in družbenimi spremembami ter z različnimi pogledi pristopili k aktualnim problematikam. Gosti: Jasna Babič (klub Gromka), Marko Rusjan (13. brat), Jože Vogrinc (bibliotekar), Miha Zadnikar (publicist) in Luka Zagoričnik (Radio Študent).

Pred okroglo mizo: Tekstilna samooskrba in
Antinakupovalna mrzlica bo 26.4.2013 od 13.30 do 16.30 v [A]Infoshopu, AKC Metelkova mesto:
 
V duhu boja proti kapitalizmu in diktaturi potrošništva te vabimo na izmenjavo oblačil iz druge roke. Torej prinesi kose, katerih ne nosiš več in odnesi tiste, ki ustrezajo tvojemu stilu. Mogoče bodo prav tvoje ponošene hlače ali pozabljen pulover za nekoga tisto, kar potrebuje.

Po okrogli mizi predstavitev kompilacije "Zajednička borba", katera se bo v soboto delila brezplačno skupaj z vstopnico:
 

Kompilacija vsebuje 23. angažiranih glasbenih izvajalcev iz celotnega področja bivše Jugoslavije, ki nam podajajo jasno antifašistično sporočilo. Več o kompilaciji zasledite tukaj: http://www.zajednickaborba.com/

SOBOTA 27.4.:

5. Vseslovenska ljudska vstaja, sobota 27.4. ob 11:00, Kongresni trg, Ljubljana

Akcija ˝Hrana, ne orožje˝ (Food not bombs), sobota ob 18:00, AKC Metelkova mesto:  

Deljenje brezplačnih obrokov hrane za vse kot simbolično protestno dejanje proti naraščajoči revščini in opozarjanje na vse večje socialne stiske ljudi. Ta akcija je organizirana tudi v znak protesta proti nasilju v družbi, denarnim izdatkom države za orožje, vojsko in ostale represivne organe, ki nasilje reproducirajo, namesto da bi ta denarna sredstva rajši namenili za druge bolj pomembne programe kot so npr. sociala, zdravstvo, razvoj.

 Koncert, 26.4. ob 22:00, klub Gromka, AKC Metelkova mesto:

http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/554920_620239841325791_1255099696_n.jpgvir: fb dogodek

Ni komentarjev:

Objava komentarja