sobota, 11. maj 2013

Brkovi - Brkati gosti

Brkovi so zagrebški bend, ki je z delom pričel leta 2004. Kar je posebnost tega benda pa je njihova glasba. Namreč Brkovi so zmožni kombinirati dva relativno drugačna si glasbena stila. Skupina je zmožna v celoto spraviti dele punk in turbo folk glasbe. Zanimiva kombinacija ni kaj. Verjetno niso čisto osamljeni v teh vodah, če bi se prepustili k še bolj intenzivnem raziskovanju, bi verjetno naleteli še na kakšen tak bend, pa vendarle.

Brkovi so v svoji karieri izdali kar nekaj albumov. Njihov prvenec Punkfolkwellness je izšel leta 2009. Kot so zapisali sami, ta album govori o razpadanju pozitivnih vrednot v družbi. In kot lahko (skoraj) vsakodnevno opažamo, lahko vidimo, da imajo zelo prav. Zatem so izdali še Društvo brkatih mladića (2010) in Balkanski Esperanto (2011). Njihov zadnji album pa je izšel letos za praznik dela. Slednji nosi naslov Brkati gosti in vsebuje 21 pesmi. Kar je posebno na tej izdaji je to, da se na njej ne nahajajo nove pesmi skupine Brkovi ampak stare pesmi, ki so jih za ta album posebej odigrali prijateljski bendi skupine Brkovi. Zanimivo je slišati, kako so posamezne zasedbe na svoj način obdelale posamezne pesmi. Skupine, ki so se znašle v tem krogu so denimo Motus, S.A.R.S., Atheist Rap, Mašinko, Petar Punk in številni drugi. Namreč vsaka zasedba je prispevala po eno priredbo, torej se na izdaji nahaja kar 21. skupin. 
Naslovnica albuma

Album je tudi na voljo, da si ga lahko brezplačno pretočite na svoje eletronske naprave tukaj ali pa podprete bend oz. njihovo delo ter si z nakupom zagotovite svoj izvod. Prijetno poslušanje!

Seznam pesmi:

01. Ante Cash&Kiddara - Bolje da sam s frendovima pio rujno vino
02. Atheist Rap - Usamljen oženjen
03. Bishke - Vjetrovi tuge
04. Bolesna Stenad Hidroaktiv - Brkovi (himna)
05. Chicken Farm - Disco club (Neću da idem u disko skup)
06. Jorgovani - Vrati se vrati
07. Kiša Metaka - Ornela
08. Marko Aleksandar Gajić - Nisam ja za tebe
09. Mašinko - Cvjetalo je meni cvijeće
10. Mortal Kombat - Mala
11. Motus - Kurvo Prokleta
12. Mrka Kapa - Švaler
13. Petar Punk - Ja ne želim da budem OK
14. Plagijat - Ljepša si od mjeseca
15. Postolar Tripper - Srećo laku noć
16. S.A.R.S. - Naša mala zemlja
17. Seljačka Buna - Tolerancija
18. S-kapada - Nisi me bila vrijedna
19. ST!llness - Opasno se drogiram
20. U Zmajevom Gnezdu - Hoću da budem svoj
21. Tetrapank feat. DJ Staljin - Sad je kraj

Ni komentarjev:

Objava komentarja