petek, 24. maj 2013

Lollobrigida predstavlja novi singel Reklama

Lollobrigida performs at Weekend Media Festival 2009.jpgZagrebško – prekmurska zasedba Lollobrigida je izdala novi singel ˝Reklama˝. Novi single te t.i. disco punk ali bolje rečeno electro rock postave, je popolnoma nova izkušnja za Lollobrigido. Reklamo so namreč posneli v živo, brez elektronskih matric in podobne navlake ter dali več poudarka rockovskim prijemom kot na prejšnjih singlih.

Avtorica glasbe in besedila je vsestranska vokalistka skupine Ida Prester, med tem ko se je pod aranžman podpisal ves band. Ida nam je o novem singlu povedala sledeče: „Glede na to, da smo hoteli narediti bolj analogno, organsko, rock and roll pesem, spet po drugi strani z dovoljšnjo uporabo sintetizatorja, po katerem smo, roko na srce, prepoznavni, smo iskali pravi studio in pravega človeka, producenta. Verjeli ali ne, pred tem nikoli nismo posneli pravih bobnov. Vedno je bila prisotna “ritem mašina”. Pa smo si rekli, dajmo se malo zabavat,” komentira Ida. „Pesem govori o neizpolnjenih obljubah. V nekem trenutku imaš vse. Življenje kot v reklami. Tej pa vemo kaj sledi. Kruto razočaranje, ki pokaže, da je vse skupaj ena sama laž in plitkost. Saj, kot v reklami. Ljubezen je tudi takšna. Zapeljiva in varljiva. Vsi smo to doživeli. Večkrat,” pa še dodaja Ida Prester.

Pesem “Reklama” je bila posneta v Borči v studiju Destilerija Petra Rudića iz beograjske zasedbe “Svi na pod”. “Vse se je zgodilo v enem dnevu, v enem dahu,” pravijo fantje iz skupine. “Poprijeli smo tudi za kakšen tamburin, se poigrali s starimi Hammond orglami in podobno. Iskali smo nek retro zvok. Nič posebnega, vem. A verjemite, da je za studijski svet Lollobrigide še kako nenavadno. No, bilo je predvsem zabavno. Sicer pa smo vsi prekaljeni glasbeniki, tako da je to bil le izlet v dobre stare čase,” pojasni basist skupine Jernej Šavel.

Lollobrigida nadaljuje delovno. Lahko jih ulovite na katerem izmed koncertov v “regiji”, seveda pa tudi v Sloveniji. Prva priložnost bo 8. junija na Etno Urban festivalu v Celju.

1 komentar: