petek, 10. maj 2013

No Border Jam vabi izvajalce za akustičen nastop

No Border Jam festivalNo Border Jam je festival, ki že več kot 20 kuri pod nogami vsem krivičnim-političnim, družbenim in ostalim sistemom razslojevanja. Je najstarejši punk festival ne samo v Sloveniji ampak v celotnem območju nekdanje Jugoslavije in sosednjih držav. Svojim načelom in anarho-punk usmeritvi ostaja zvest od vsega začetka, zato vsako leto znova trese stene mariborske Pekarne z udarnim punkom.

Po lanskoletni izredno uspešni izvedbi ob 20. obletnici festivala, ki smo ga dokumentirali kar z dvema CD ploščama (No Border Jam 7 in No Border Jam Workshop Compliation) ter stripom No Border Jam: Tale of a Fight for Survival.

V letu 2013 pripravljajo novo presenečenje, namreč organizatorji festivali pozivajo glasbenike, da se prijavijo za akustični punk nastop, ki bo potekal na velikem vegetarijanskem No Border Jam pikniku v popoldanskem času. Prijave za akustični punk nastop se zbirajo na naslovu: noborderjam1@gmail.com.

Utrinek iz NBJ 2012
Letos bo poudarek na združevanju punkovske scene in brezmejnem druženju. Seveda pa ne bo manjkala underground tržnica s prodajo in izmenjavo CD-jev, plošč, našitkov, badgev, majic, performansi, športne igre in še in še...Festival bo letos potekal 30. in 31.8.2013.

Ob tem Vas obveščamo, da organizatorji festivala še vedno zbirajo fotografije in video posnetke z minulih festivalov, ki bi jih radi vključili v dokumentarni film o zgodovini festivala. Pošljite jih na že prej omenjeni mail noborderjam1@gmail.com ali pa po pošti na: Subkulturni azil Maribor, Ljubljanska ulica 4, 2000 Maribor. Zahvaljujejo se vam za vaš prispevek. Bodi zraven!

Nagrajenci nagradne igre, ki so si prisvojili komplet, ki vsebuje kompilacijska albuma No Border Jam No. 7 in No Border Jam Workshop Compilation ter strip A Tale of a Fight for Survival so: Ines Kos, Aleš Milosavljević, Tomaž Vezovnik, Luka Stroj in Robert Breznik. Čestitamo!

1 komentar:

  1. Hvala za CD-je. Lep pozdrav in podpora vsem!

    Aleš M.

    OdgovoriIzbriši