ponedeljek, 13. maj 2013

Sound Arson fest - 17. maja v Velenju

Klub eMCe plac in Sound Arson napovedujeta enodnevni festival ter pestro obfestivalsko dogajanje. Dogodek bo potekal v petek, 17. maja v Velenju v klubu eMCe plac in na njegovi zunanji površini. Vstop bo prost!

Sound Arson 3.1. je dogodek, ki se zadnja leta odvija v okviru Dnevov mladih in kulture v Velenju. Je mini fest, ki želi predstaviti alternative tudi na drugih področjih družbe, ne samo skozi glasbo ter vspodbuditi ljudi k lastnemu razmišljanju ter ocenjevanju družbenih razmer in socialnih tokov ter kritično držo v javni sferi.

Nastopili bodo:

Soundarson__za_stran
Zunanji oder (pričetek ob 18:00):

Uprising Voice (Krško)
Koromač (Vrtojba)

Notranji oder (pričetek ob 22:00):

NakaJima (Velenje)
Iamdesease (Vipava/Gorica)
Hellcrawler (Nova Gorica)

Poleg glasbenega dogajanja, bodo na festu prisotne tudi zelo zanimive spremljevalne dejavnosti od 16. ure dalje: Veganska kuhinja,  Piercing studio in izobraževanje (JoliPiercing), otvoritev razstave družbeno kritičnih plakatov, Fashion event (Satanya Pandemonium Clothing) in stojnice ter second hand shop.

Opis skupin:

Uprising Voice: So mlad bend iz Krškega oz. njegove okolice, ki trosi emocionalno alternativno (post) hardcore glasbo. Sporočajo nam, da je alternativa edini odgovor na današnji svet, polen potrošništva in razpada vrednot. 

Koromač: Njihovo glasbo bi lahko uvrstili v crust punk žanr, s kar veliko hardcore in metal vplivi. Po dvoletnem koncertiranju po raznih luknjah in klubih, se v maju obeta njihov prvenec z naslovom ‘’Who Set The Lines?’’.

Human Host Body: So že prekaljeni mački domače anarho-underground scene. Primeren trenutek za preveriti, koliko so v zadnjem času napredovali pri svojem metalsko hardkorovskem (s)početju.

NakaJima
NakaJima: Iz pepela preminule velenjske zasedbe Wreck je nastal projekt z japonskim pridihom, ki sliši na ime NakaJima. Njihova glasba je nekakšna mešanica noise rocka, punka, hardcora 80-ih in še kaj bi se našlo. V glavnem mešanica vseh izkušenj iz predhodnih zasedb. Velenjski koncert bo njihov prvi pod japonsko zastavo.

Iamdesease: Na svoja 'stara' leta preigrava temačen in jezen hardcore z močnimi vplivi metala, crusta in sludgea. Dotikajo se temnih strani človekove notranjosti in pošastnosti informacijske družbe, vendar njihovo sporočilo ni predaja in obup, temveč upanje v spremembe na boljše za vse.

Hellcrawler: so kopica zdolgočasenih cinikov, katerih uteha je simbioza punk nasilja, stoner atmosfere in deathmetal rifaže, navdahnjena z gnilobno estetiko post-apokaliptične in spaghetti western kinematografije.

Opis obfestivalskih aktivnosti:

Fashion event (Satanya Pandemonium Clothing): Tanja Maraš: Slovenska dizajnerka iz Nove Gorice, se je artistično razvijala skozi punk/metal/crust kulturo. Kot ikona slovenske punk scene, je cenjena po svoji osebnosti in orginalnosti. Tanja se koncentrira prevsem na želje in potrebe strank. Sodeluje tudi z ostalimi slovenskimi artisti, kot so Altera, tako so nekateri izdelki ročno poslikani z različnimi dizajni. Ukvarja se tudi z predelavo starih oblačil, izdeluje pa obleke za vse priložnosti.

Piercing studio in izobraževanje (JoliPiercing): Korenine Jolipiercing segajo v punk sceno davnega 1998. Pod budnim očesom Leje iz Kopra (eternal flame studio) je takrat prvič piercala jezik na Orto Punku. Leto po tem je v mariborski Pekarni odprla v primerno urejeni kamp prikolici svoj studio, leta 2004 pa je kot druga v Sloveniji uradno vložila dokumentacijo za odprtje legalnega studia. Sedaj dela v sodobno opremljenih prostorih na Pobrežju in letos praznuje 15 let svojega delovanja na področju piercinga.

Veganska kuhinja: Z željo, da ljudem pokažemo, da se da tudi brez mesa skuhati zelo dobra hrana, vam pripravljamo vegansko kuhinjo, kjer boste lahko v zameno za prostovoljne prispevke dobili nekaj za pod zob.

Otvoritev razstave družbeno kritičnih plakatov: V galeriji eMCe placa bodo razstavili najboljše družbeno kritične plakate, ki bodo prispeli na razpis. 

Second hand, stojnice: Pred klubom bodo na voljo stojnice, kjer bodo skupine prodajale svoje albume, majice ter ostalo, prav tako pa lahko kdor koli prinese svoje stvari, ki jih želi prodati ali zamenjati z eno omejitvijo, da so stvari povezane z glasbeno-alternativnim stilom in družbeno kritičnostjo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar