sreda, 05. junij 2013

Bliža se Kramp Fest 2013

Kramp Fest je dvodnevni alternativni punk festival, ki bo letos potekal 7. in 8. junija na idilični lokaciji pri bajerju v Godoviču. Prostor, ki res para oči; jezero oz. bajer, jasa, prijazni organizatorji in obiskovalci ter seveda dobra glasba. Organizatorjem dogodka smo postavili nekaj vprašanj.


1. Kako bi sami opisali Kramp Fest v enem stavku…

Hojla drija pank norija...

2. Kam sežejo zacetki Kramp Festa? Od kod ideja za tak dogodek?

Vse se je zacelo leta 2008, ko je naš dober prijatel Blaž Jesenko - Ðesika popizdil, češ "tukaj v Idriji se nič ne dogaja, jst bom naredu festival, kdo bo pomagal?" Vsi smo bili za, in tako izpeljali prvi piknik v Godoviču, kjer smo dobili zastonj plac od krajevnega športnega društva. Naslednje leto so bile priprave drugega piknika že v polnem zagonu, ko je Blaž doživel tragicno prometno nesreco, ki ga je privezala na bolniško posteljo z hudimi posledicami. Piknik smo izpeljali sami v upanju da bo Blaž okreval, vendar ker so bile poškodbe tako hude Blaž še danes leži v bolnišnici, mi pa njemu v čast vsako leto poskrbimo, da pride malo več underground punk kulture tudi v naše kraje. In tako bo tudi ostalo, dokler bomo dobivali takšno podporo od obiskovalcev kot do sedaj.

3. Letos bo na pikniku nastopilo kar nekaj zanimivih skupin med katerimi prednjači Via Ofenziva in verjetno še kdo. Kako vam uspe realizacija takega dogodka? Ali res ni vse v denarju?

Ljudje lahko naredimo marsikaj, ko se ne gledamo v denar ampak se gledamo v oci.

4. Kaj lahko poleg koncertov še pricakujemo na Kramp Festu?


Relaksacija vsak na svoj način, dobra hrana in pijača, opazovanje paglavcev...

5. Sazas. Kakšne odnose, če sploh, gojite z omenjeno organizacijo? Kaj vas pri njihovem delovanju najbolj moti?

Če kaj ne maraš, ignoriraj. Sazas z nami nima dosti, kajti piknik je neprofiten, avtorji in izvajalci pa so zastonj. Glede na to, da je piknik neprofiten; da je vse skupaj rezultat dobre volje organizatorjev in glasbenih izvajalcev, je velika žalost in kriminal, da se Sazas spravlja na take dogodke in dejansko otežuje samoiniciativno popestritev glasbenega dogajanja v Sloveniji. Sazas je tudi krivec za to, da se izogibamo večjemu oglaševanju.
Photo of Kramp Fest
6. Velikokrat do sedaj vam vremenska slika ni bila prevec naklonjena. Kako ste letos pripravljeni na to ali upate na lepo vreme?

Z vremenom se spopadamo tako, da naredimo improvizirano streho, pod streho pa se toči original šnopc (smeh).

7. Kaj pricakujete od letošnje izvedbe dogodka

Dobro žurko, nasmejane punxe in naglas muziko. Dodajajo še; Hvala za vse in lep pozdrav. Se vidmo v Godoviču, hmal!

Na vprašanja so odgovarjlali člani kolektiva Kramp Fest.

Ni komentarjev:

Objava komentarja