nedelja, 23. junij 2013

Punk Rock Holiday 1.3 z izjemnim programom

Picture of Propagandhi
Propagandhi
Punk Rock Holiday je pred dnevi že zaključil z izdelovanjem programa. Med 10. In 14 julijem bo torej v Tolminu nastopilo kar 55 skupin in to na dveh odrih, glavnem odru in plažnem odru čez dan.

Najbolj ekskluzivno ime letošnje edicije punk rock praznika so verjetno Propagandhi, družbeno odgovoreni kanadski punk rockerji, aktivisti, anarhisti in še kaj bi se našlo. Držijo se svojih načel in prepričanja, se zavzemajo za pravice človeka in živali ter se borijo proti rasizmu, seksizmu, nacionalizmu, homofobiji, imperializmu, kapitalizmu in organizirani religiji. Religija ne obstaja, to je samo v glavah nekaterih ljudi, ki v njej iščejo upanje, moč. Ampak kmalu vsak sam pri sebi ugotovi, da je vera le pretveza in lažno upanje. Srečo in uspeh si moreš ustvariti sam ter s povezovanjem. S povezovanjem in medsebojno solidarnostjo pride s tabo tisto, kar si želiš. Torej, da ne zajadramo predaleč, Propagandhi nam bodo na festivalu ponudili kvalitetno glasbeno poslastico. Na sporedu so v soboto 14. julija, nekaj minut čez polnoč.

http://4.bp.blogspot.com/-WFgSFjXIs2Q/To8kjNVOmqI/AAAAAAAAAxk/_Z0Es88_xyw/s1600/millencolin-faz-show-no-brasil.jpg
Millencolin
Drugo veliko ime na festivalu so zagotovo Millencolin. Švedska se lahko ponaša s kar nekaj odličnimi bendi na punk rock sceni in eni od njih so prav gotovo Millencolin. Slednji so varovanci kultne založne Epitaph, ki trosi njihovo glasbo po celem svetu. Na festivalu nas bodo po prizorišču ˝premetavali˝ Suicidal Tendencies, hardkoraši iz Kalifornije, ki so svoje korenine pognali že leta 1981. Millencolin in Suicidal Tendencies bodo nastopili v četrtek. Prvi dan festivala pa bodo za vrhunec večera poskrbeli lanskoletni ˝povratniki˝ Anti-Flag, ki nas bodo s svojo dozo političnega punka dvignili v zrak ter nam priredili pravo punk rock norijo.

Picture of The Casualties
The Casualties
Po nekaj letih se na domače odre vračajo tud Snuff. Za vse, ki jih še ne poznate naj povemo, da so to britanski punkerji, ki grmijo na odrih od leta 1986. Letos so izdali album ˝5-4-3-2-1-Perhaps?˝, ki ga je pod svoje okrilje vzela Fat Wreck Chords, založba frontmana skupine NOFX Fat Mike-a. Prvič sploh pa se bodo pri nas pojavili The Casualties. Sicer pa so že nastopili v klubu Pieffe Factory v naši neposredni bližini v Gorici. The Casualties bodo poskrbeli za živahno razpoloženje in brezmejno punk rajanje ter za polno kritik na račun nepravičnosti, ki smo jim danes lahko priča Kot predstavniki modernejše veje hardkora se bodo na festu pojavili rahlo metalizirani Your Demise, pa Mute, The Menzingers. V četrtek bodo za stage divenge poskrbeli Atlas Losing Grip s frontmanom Rodrigom Alfarom,
lose h2o - http://marduc812.blogspot.com/search/label/H2O H2O nothing to prove lyrics Me and all my friends we got nothing to prove, nothing to lose! you know us and wh...
H20
ki je bil vokalist propadle kultne skupine Satanic Surfers. Isti dan bodo nastopili tudi Knuckledust, britanski hardcore punkerji, ki vedo kako se stvarem streže na udaren način. Za poživitev tega dne bodo za konec večera poskrbeli še The Mahones, keltski punkerji z žensko vlogo na harmoniki. Da ne bo manjkalo niti reggae/ska glasbe bodo tukaj meddrugim The Aggrolites. Ne smemo pa pozabiti tudi na H20, ki so predstavniki njujorške hardcore scene ter na Strike Anywhere, ki so bogati s sporočili proti policijskemu nasilju, anti-kapitalizm ter za spoštovanje pravic vseh živih bitji. Strike Anywhere so mojstri v kombinaciji melodičnega hardkora in trših prijemov te zvrsti. Stage Divingi, JA!

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/522720_550416541656125_1570347486_n.jpg
Golliwog
Bogat program bodo dopolnili tudi domači predstavniki tovrstne scene: Elvis Jackson, Red Five Point Star, Kreshesh Nepitash, Golliwog in ostali ter Pigs Parlament, ki bodo tudi letos poskrbeli za sočutno petje na punk rock karaokah na plaži. Kot ste lahko razbrali iz zgornjega besedila, tudi letos nastopajoče in obiskovalce ne bo ločila ograja pred odrom, torej stage divingi zaželjeni. Nekaj sprememb bo na plažnem odru, ki bo večji kot lansko leto in na katerem bodo poleg domačih skupin nastopile tudi tuje kot so: Antillectual, Argies in Despite Everything. Novost na festivalu bo tudi veganski kotiček s številnimi prigrizki in dobrotami.

Razpored skupin po dnevih: www.punkrockholiday.com/Line_up

Ni komentarjev:

Objava komentarja