ponedeljek, 17. junij 2013

2. obletnica Trainstation Squata

Trainstation Squat praznuje 
Trainstation Squat bo svojo 2. obletnico delovanja praznoval 22.6.2013 z brezplačnim koncertom, na katerem bodo nastopile skupine Ewok (electro rock), Ater Era (psychedelic black metal) in Paraziti p.13 (punk rock), za njimi pa bo sledil tudi afterparty s hišnimi didžeji. Program se bo odvijal tudi zunaj, kjer bodo dogajanje popestrili še s fire performancom, tržnico unikatnih izdelkov, hrano ne bombe (Food Not Bombs),...

Mineva že 2 leti odkar smo urbani mladinski alternativni kulturi v Kranju odprli nova vrata. Pred tem je ta 10 let živela v starem zimskem Bazenu ter po tem čez reko Savo v klubu Subart, danes pa na Kolodvorski 8, ob železniški postaji v Kranju.

Entuzijazem, borba, energija, svoboda, delna odcepljenost od prevladujočega političnega sistema, drugačnost in iskanje alternativnega družbenega reda so tisto, kar nas pri našem delu spodbuja in usmerja, ter tisto, v kar verjamemo. Smo prihodnost, ki jo danes lahko vidite na grških, turških ter tudi slovenskih ulicah.

V dveh letih smo organizirali okoli 250 različnih dogodkov, v tem času pa smo zapuščeno barako na Kolodvorski 8 reciklirali v večnamenski klubski prireditveni prostor z backstage-om, audio studiom in prostorom za vaje glasbenih skupin, spalnico, pisarno in kuhinjo, v prihodnosti pa mu nameravamo dodati še umetniški atelje, "chill out" galerijo in bar s teraso.

Trainstation Squat je tako naš kot tudi vaš ustvarjalni svet in srce gorenjske nevladne, urbane, nekomercialne mladinske kulture, nastale "od spodaj navzgor", ter za nas zelo pomemben del našega mesta. Kljub vztrajni borbi ekipe pa naš klub ne bi prišel tako daleč brez vas, rednih in občasnih obiskovalcev, glasbenih skupin, umetnikov in gradbenikov, ter vseh drugih, ki ste nas podpirali na kakršen koli način ter s tem omogočili nadaljnji razvoj alternativne kulture v Kranju. Hvala vsem, ki ste, pa tudi tistim, ki ste bili ali ki še boste, del naše borbe!

Trainstation Squat podpirajo: KUD Subart, Spiritual Submarine, Vibe Department, Klub študentov Kranj, NKLG, Ustanova nevladnih organizacij Pohorski Bataljon, MOK, Urad za mladino RS, JSKD RS za kulturo ter drugi sorodni klubi (Rock bar Down Town), organizacije, posamezniki, obiskovalci in obiskovalke.

Piše: Bojan Bidovc, Trainstation Squat

Ni komentarjev:

Objavite komentar