sreda, 10. julij 2013

Punk Rock Holiday bo udaril že danes!

 https://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/p480x480/5353_617582481586838_513592945_n.jpg

Med 10. in 14. julijem se bo na najlepši festivalski lokaciji v Evropi zvrstilo kar 55 glasbenih zasedb, od tega polovica svetovno uveljavljenih, festival pa za razliko od mnogih kar polovico pozornosti namenja mladim in obetavnim punk rock zasedbam iz cele Evrope. Te se bodo predstavile na dveh odrih, zgodaj popoldne na odru na plaži (Beach Stage) in kasneje na glavnem odru (Main Stage). 

Festivalski kamp je odprt že od včeraj 9.7. Včeraj sta za uvod v pestro festivalsko dogajanje na plaži (beach stage) poskrbela tudi benda The Mor(r)ons iz Kranja in izraelci Useless ID, ki so v Tolmin pripotovali že v ponedeljek. Useless ID bodo nastopili tudi na sredinem delu festivala na glavnem odru (main stage). Po koncertu se je nadaljeval DJ program z zdravo punk rock glasbo. 

Letos festival uvaja 6 pomembnih novosti:

Camp shop trgovina - novost na PRH
1. Oder na plaži bo povečan in bo gostil mlade punk rock zasedbe ter uveljavljena imena, kot so Astpai, Argies, Despite Everything ter Antillectual.
2. Na festivalu ne bo več plačila z nadležnimi kuponi, ampak bomo prvič v Sloveniji stestirali sistem plačilnih kartic.
3. Poleg klasične kulinarične ponudbe letos prvič uvajamo enakovreden veganski kotiček.
4. V skladu z ekološko osveščenostjo festivala, letos ne bo tiskanih informativnih letakov. Te bo zamenjala mobilna aplikacija za Android in iPhone. Aplikacijo si lahko prenesete na naslovu http://goo.gl/K7uU0
5. V petek in soboto bo adrenalinsko glasbeno dogajanje ob glavnem odru pospremil BMX in MTB šov.
6. V kampu bo goste razveselila trgovinica (Camp Shop), v kateri bodo na voljo vse najnujnejše dobrine za preživetje počitnic. Med drugim bo pivo v pločevinki stalo vsega 1,00 EUR.

Najbolj ekskluzivno ime letošnjega festivala so gotovo Kanadčani Propagandhi, katerih festivalske nastope v več kot dvajsetletni karieri lahko naštejemo na prste ene roke. Propagandhi se namreč popolnoma držijo svojih načel in prepričanj, ki jih sporočajo preko svojih družbeno kritičnih besedil, v katerih propagirajo življenje brez multikorporacij, se zavzemajo za pravice človeka in živali ter borijo proti rasizmu, seksizmu, nacionalizmu, homofobiji, imperializmu, kapitalizmu in organizirani religiji.

Veganski kotiček z bogato ponudbo
Letos največje ime so Švedi Millencolin, ki so se s kultnimi izdajami za založbo Epitaph zapisali v zgodovino kot najboljši evropski primer melodičnega punk rocka z zavidljivo fan bazo od Kalifornije do Japonske in Avstralije. Sledijo utemeljitelji kalifornijske skate punk glasbe Suicidal Tendencies, ki so v kasnejših letih vidno vplivali tudi na razvoj metal glasbe ter politično angažirani Anti-Flag, ki se po lanskoletnem izjemnem nastopu v Tolmin vračajo ob praznovanju 20. obletnice obstoja.

Po dolgih letih se na slovenske odre s svežim albumom vrača kultna angleška zasedba Snuff, prvič bodo v Sloveniji nastopili angažirani The Casualties, enega zadnjih nastopov bodo uprizorili predstavniki novejše frakcije punk rocka Your Demise, pa Mute, The Menzingers in Atlas Losing Grip, hardcorovci Knuckledust in Strike Anywhere, keltski punkerji The Mahones, ambasadorji kalifornijske reggae glasbe The Aggrolites, za vrhunec interakcije med publiko in nastopajočimi pa bodo letos gotovo poskrbeli vidnejši predstavniki New York Harcore scene H2O.

Letos tudi BMX in MTB show.
Jagodni izbor svetovne punk rock scene, ki bo letos tresla Tolmin, dopolnjuje tudi deset domačih imen, med drugim Elvis Jackson, Red Five Point Star, Kreshesh Nepitash, Golliwog in Pigs Parlament v vlogi izvajalcev punk rock karaok, ki bodo zaključile festivalsko rajanje na plaži.

Festival vztraja pri ohranjanju interakcije med publiko in nastopajočimi in bo tudi letos potekal brez ograje pred glavnim odrom. Umik ograje je namreč lansko leto še dodatno podkurilo vzdušje festivala, ki obiskovalcu ponuja širok razpon doživetij med popolno sproščenostjo na eni strani in adrenalinsko koncertno izkušnjo na drugi. Gremo v Tolmin!

Avtor besedila: Punk Rock Holiday crew

1 komentar:

  1. kuponko.si nudi uporabnikom ponudbe slovenskih restavracij, trgovin, lepotilnih in športnih centrov; razvedrilne, zabavne in ostale vsebine z od 50 do 90-odstotnim popustom
    vsi kuponi

    OdgovoriIzbriši