sobota, 24. avgust 2013

No Border Jam to nedeljo!

Na Border Jam bo letos potekal v nedeljo 25. avgusta od 10. ure dopoldan do 20. ure zvečer na Mariborskem Limbuškem nabrežju. Tokrat bo poudarek na akustični punk glasbi, sejemskih delavnicah in stojnicah, poleg vsega pa bo potekal še vegetarijanski piknik o čemer smo že poročali.

Na letošnjem No Border Jam festivalu bodo nastopili:

http://www.ljudmila.org/subkulturni-azil/front/img/admin/image/festivali/nbj2013/nbj2013.jpg
Dr. Zero
Martin Ramoveš
Rukola
Bane & Dule
White Stain
Matej Krajnc
Tomi Lorber
Živi zid
Študentsko delavski rock teater v opoziciji
A Bit Of All
Perozaver

Iz tujine pa se bodo pridružili:

Brudne Dzieci Sida (PL)
The Evokers (HR)
MBP (HR)
Extrapus (A)

Podrobneje vam predstavljamo zelo zanimivo ime, ki prihaja iz Poljske. Brudne Dzieci Sida (slo: Umazani otroci Sida) je zelo poseben punk band, saj obsega le enega samega člana: Patyczak-a in njegovo kitaro, ki je povrhu še akustična! Kljub inštrumentu pa ne gre za kakšne balade ali poezijo. Nasprotno: Patyczak igra in poje enrgičen, doživet punk poln, sarkastičnih in smešnih besedil – najbolj ostro pa z ironijo udari po samem sebi. Poje pa tudi o problemih in se z njimi skuša spoprijeti na zelo eleganten način. 

Patyczak je igral v majhnih klubih in na velikih festivalih, pod mostovi in v gledališčih, v punk squatih in umetnostnih galerijah, na ulicah Irske in na festivalu poljske kulture v Nemčiji. Njegovi koncerti se spremenijo v spontane happeninge, ki vključijo občinstvo v skupen dogodek. Kaj se bo dogajalo na No Border Jamu? Vemo le, da je Patyczak obljubil, da bo pel v slovenščini!

Poleg tega, da je frontman Umazanih otrok Sida in član še petih ali šestih drugih skupin, je Patyczak Predsednik starševskega sveta v vrtcu svojega 6-letnega sina, ter vodja starševske skupine „veveričk”. Po njegovih lastnih besedah je to njegov največji dosežek kariere.

Ni komentarjev:

Objavite komentar