nedelja, 1. september 2013

The Vibrators bodo zavibrirali Ormož

http://www.unterhund.org/media/2013/09/2013-09-06.jpg Najvaljamo, da se bodo v naših krajih oglasile žive legende punk rock glasbe:

The Vibrators (London)

+ Eksodus (Zagreb)

6.9.2013 ob 22:00, Unterhund Ormož

The Vibrators bodo predstavili novi album in seveda odigrali večino svojih nepozabnih uspešnic. Dan kasneje bodo nastopili v Industrial Vintage Baru v Zagrebu. Pri tem gre omeniti, da bosta ta dva koncerta ekskluzivna, saj The Vibrators niso na turneji, pač pa priletijo iz Londona samo za ta dva nastopa. Na obeh koncertih bodo jim podporo nudili zagrebški punk rockerji Eksodus, ki bodo ob tej priložnosti proslavili svoj trideseti rojstni dan.

Londonske punk rock legende The Vibrators so ena od skupin, ki so skupaj s Sex Pistols, The Clash, The Damned, Siouxsie And The Banshees in drugimi nastopile na prvem zgodovinskem punk-rock festivalu v londonskem Clubu 100 leta 1976 in s tem sodelovale v ustvarjanju punk rock zvoka, ki je usodno spremenil zgodovino rock'n'rolla. Njihov prvi album "Pure Mania" (licenčno objavljen tudi pri nas pod okriljem tedanjega Jugotona), ki ga je produciral Robin Mayhew (sound engineer Davida Bowieja na turneji Ziggy Stardust) se je uvrstil na nacionalno top lestvico albumov, "The Guinness Encyclopedia of Popular Music" pa ga je sedemnajst let po izidu proglasila za enega od 50 najboljših in najpomembnejših punk rock albumov vseh časov. Drugi abum "V2" je nadaljeval uspeh prvega in slovi kot eden najboljših del punk rocka in novega vala. Pesem "Baby, Baby" je po skoraj 40 letih še vedno globalni hit, kot tudi "Sex Kicks", "London Girls", "Automatic Lover", "Judy Says", "Destroy"... Z njihovo pesmijo "Troops Of Tomorrow" so zasloveli The Exploited, prirejali pa so jih tudi Die Toten Hosen, GBH in celo REM. The Vibrators so s svojim surovim zvokom vplivali tudi na današnji revival garage punk rock bendov. Za pesem "Yeah Yeah Yeah" s prvega albuma bi vsak garage/punk revival bend dal ledvico, priredili pa so jo tudi Psihomodo Pop in po njej poimenovali album.

V 37 letih obstoja so objavili številne studijske in žive albume in nešteto kompilacij ter odigrali turneje s skupinami, kot so The Stranglers, Sex Pistols, The Clash, Iggy Pop, UK Subs, Vice Squad, The Damned, nastopili na mnogih festivalih, večkrat tudi na največjem tradicionalnem punk festivalu "Holidays In The Sun", sedaj "Rebellion", na katerem vsako leto igra več kot 100 punk skupin s celega sveta, ter na turnejah obiskali Severno in Južno Ameriko ter praktično vse evropske države.

Najnovejši, sedemnajsti studijski album "On The Guest List" (Cleopatra Rec) so posneli v studiu originalnega basista Pata Colliera, ki je ploščo tudi produciral. Na albumu so kot gosti sodelovali Hugh Cornwell (ex - The Stranglers), Walter Lure (The Heartbreakers), Ty Segall, Brian James (The Damned), Wayne Kramer (MC5), Campino (Die Toten Hosen), Ross The Boss (The Dictators), Nicky Garratt (UK Subs), Leonard Graves Phillips in Stan Lee (The Dickies).

Ni komentarjev:

Objavite komentar