četrtek, 14. november 2013

Aktivna Propaganda - ˝Stage dive and live at MC Krško˝

Aktivna Propaganda nas je konec oktobra presenetila z novo izdajo. Da so aktivni, ne samo na socialno angažiranem področju, ampak tudi pri izdajanju, priča sledeč live album. Vseh enajst pesmi na izdaji so bile posnete na koncertu v Mladinskem centru Krško 3.12.2011. Vse so varno hranili do pred dnevi, ko so se odločili, da jih bodo poslali v širni svet poslušalstva. Zajete pesmi najdemo na različnih preteklih izdajah, seveda pa v poštev ne pridejo tiste iz zadnjega albuma ˝Podobe iz teme˝, ki je izšel lansko leto.

Ploščo so poimenovali z nazivom ˝Stage dive and live at MC Krško˝, saj je tamkajšnja publika oz. scena znana po številnih izletih z odra. Pesmi so sproducirali v lastni režiji, za to je poskrbel kar njihov bobnar Emir. Slednji se je pred časom izselil v Bruselj, kjer pa si je uredil tudi glasbeni studio. Plošček je na voljo zgolj v digitalni obliki in je na razpolago za dolpoteg. Prostovoljno pa lahko nagradite to delo in ustvarjanje skupine s prispevkom, vsekakor si zaslužijo našo podporo. Hardkor, ki trga, antifašistična akcija pa je zdravilo!

Konec decembra se Aktivci odpravljajo tudi na krajšo turnejo, obiskali bodo Zagreb, Županjo, Novi Sad in se nato vrnili v Ljubljano 28. decembra. Dan kasneje bodo zaigrali še v Beltincih. Na vseh nastopih jih bodo spremljali tudi Đornata in povratniki na sceno, old school punkerji Krik Disneylanda.


Seznam pesmi:

1. Mrtvih še ni dovolj
2. Diktatura demokracije
3. State enemy
4. Anti fašistična akcija
5. Armija sagnutih glava
6. Državno nasilje
7. Gospodarji
8. Kriminal
9. Sabotaža
10. Vladavine pepela
11. Žrtve zavoženega sistema

Datum izdaje: 24.10.2013
Založba: d.i.y.!

Ni komentarjev:

Objavite komentar