petek, 8. november 2013

Trifor60 se sprašujejo: ˝Kdo odloča??!˝

Trifor60 v klubu Rojc, Pula (2009).
Trifor60 so naša ušesa navdihnili z novo pesmijo. Kdo še ne pozna skupine Trifor60 naj povemo, da je to punk-hardcore-crust postava iz Železnikov, ki deluje tja od leta 2007. Zasedba je nastala po razpadu benda Sodn' Dan ter dodali še bobnarja, s katerim so skupaj igrali v projektu Ad Infinitum.

Pred dnevi so objavili svež štiklc, ki nosi vprašujoči se naslov ˝Kdo odloča?˝. Pesem je drveča, ima preneseni pomen ter od nas zahteva hitro mišljenje in sledenje. Na koncertu pa bi nas verjetno nosila po plesišču. In o čem govori besedilo pesmi, na to vprašanje smo dobili odgovor od članov skupine: ˝Pesem ves čas govori v prenesenem pomenu - lovec in žival, ki sta lahko karkoli. Lovec je močnejši, ker ima orožje, žival pa se ne mora braniti. Lahko je lovec vlada, žival pa recimo g. Kuzmič oz. mali človek (slednji je pred dnevi izgubil hišo, medtem ko pa črne gradnje številnih ˝velikih˝ gospodov še kar najprej stojijo). Vendar pa lovca še vedno na čase nekoliko peče vest, ker pač pobija živali, ki se ne morejo braniti... Ampak to reši na način, da sam sebe prepriča, da je tudi on del narave, da je on bog, da ima pravico odločanja in se odloči, da pač on ni morilec, ker mu je pač tako lažje. Kdo pač odloča?! Lovec - država, posamezniki na položajih, ki pač skrbijo za svojo rit, kradejo, vse temelji na moči, podkupninah, itd, itd. ali žival - 'nemočni' ljudje - demokracija??! V Sloveniji pač nismo vsi enako obravnavani, pa o tem sploh ne bi zgubljali (pre)več besed!˝

Ta pesem napoveduje tudi izid istoimenske plate, ki naj bi izšla nekje sredi decembra. Slednja bo nosila močno sporočilo vsem tem lovcem, barabam, vodilnim, da jim voda teče v grlo... To bo druga izdaja, ki bo nasledila album Veča se čreda apatičnih ovc iz leta 2011. Slednjo si lahko dolpretočite s klikom tukaj.

Na koncu nam člani skupine še sporočajo:˝V glavnem pridite na kakšen koncert zmigat vratne mišice ob ritmih dobre glasbe, čin!

Ni komentarjev:

Objavite komentar