petek, 27. december 2013

(A)P, Đ in KD na Metelkovi ter v Beltincih!

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1451322_10151981935002509_1736549820_n.jpg
Aktivna Propaganda se te dni skupaj z bendoma Krik Disneylanda in Đornata potikajo na mini turneji po Balkanu. Na božič se je omenjen trojček predstavil v zagrebški Mediki, včeraj so se ustavili v MKC-ju Županja, danes (27.12.) pa bodo obiskali še Novi Sad. V sklopu te turneje jih čakata še dva nastopa in sicer 28.12. v klubu Gromka na Metelkovi ter dan kasneje še v Ambasadi Štefana Kovača - Marka v Beltincih

Na odru kluba Gromke in v Ambasadi Štefana Kovača - Marka se bodo tako zvrstili trije bendi, vse skupaj 10 oseb, ki so bili in še vedno tvorijo nepogrešljivi del slovenske underground d.i.y. punk srenje že od sredine 90ih let. Že več kot desetletje so vpeti v glasbeno in aktivistično punk sceno. Za sabo imajo bogato zgodovino igranja v bendih, ki se danes zapisujejo v anale undergorund punka: Scuffy Dogs, Pizda Materna, Man in the Shadow, Elvis Jackson, TNT, Panic Overdose, Bot Idiot, Psihoza, Drunkdead, Hell Patroll, Gradska, Ex-Klavna, Wasteland, Atma, Anus, Baka Yaro, Barflies, Glave, Common Sense Society itd.

Aktivno pa so bili tudi vpeti v aktivistično gibanje in delovanje zdaj že nekaterih pokojnih in nekaterih še živečih skvotov: Cukrarna, Vila Mara, AC Molotov, Kranjski Bazen, Trainstation Squat, Pr Merjascu, Ideal in Metelkova. Kljub vsem vrlim oznakam pa decembrski koncert verjetno ne bo prinesel neke nove (glasbene) revolucije, temveč bolj deluje kot opomnik, kako je bilo, kako je in kako bi lahko bilo ter je predvsem namenjen vzdrževanju vse bolj krhke diy punk scene in potrebe po druženju, kjer se srečajo že znani stari obrazi in spoznavajo novi. 

V nadaljevanu sledi opis skupin, naj pa še omenimo, da bo v sodelovanju z Menzo pri Koritu na odru Gromke dodan še en bend: punk ecoanarcore experimental hardcore metal svaštara Zeppo (Švica), ki so bratsko poveza z My man Mike.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1461467_10152020503932509_1002071718_n.jpg
Aktivna Propaganda
Aktivna Propaganda (Ljubljana, Kranj) so še vedno eden najbolj prepoznavnih domačih bendov, ki preigrava street school hc punk, prisega na anarhistične in antifašistične D.I.Y. smernice in ki skozi glasbo širi svoje poglede na trenutno socialno-politično situacijo.  Aktivni od leta 1999. Prihodnost ni rožnata, priborimo si jo nazaj!


Krik Disneylanda
Krik Disneylanda (Ljubljana, Vrtojba, Kranj) so nastali leta 1997 zgolj iz "upora do netoleratno bolane družbe in dolgočasja". Nekoliko menjali postavo benda, na treh turnejah igrali po skvotih, klubih, pubih in luknjah, izdali split singel s švicarskim crust punk bendom Hellboozers pri slovenski underground založbi Plodna Glava records. Po nekaj letni stagnaciji  pride klic: " kej zbudimo Krike nazaj… pa pravim, jst njemu ja… kut si to vidu, kaj veš kolk stagnirajo, pa to ni kar tako zbudit... Zdej če nam jih je uspelo obudit boste povedli pa vi !!!"


Picture of Đornata
Đornata
Đornata (Ljubljana, N. Gorica, Mirna) so bend, ki ni star niti eno leto, a ne zgublja časa z vajami. Piči raw oldschool hc punk ali kot so zapisali hrvaški kameradi: "nova škola stare škole Ljubljana hardkora! Sirovo, jednostavno, brzo, bučno - onako kako hardkor pank treba zvučati!"

Ni komentarjev:

Objavite komentar