petek, 27. december 2013

Stranci so se zaprli…

http://i911.photobucket.com/albums/ac315/reorgart88/stranci-1.png… v studio. Namreč odločili so se, da bodo le pričeli s snemanjem svoje tretje plošče. Snemanje bo potekalo v studiu Peer pri Žalcu pod budnim očesom tonskega mojstra Grega Peera.

Zasedba je znana po eksperimentiranju s teksti. Na drugi plošči ˝Kirjetukinor?˝ so namreč peli kar v petih jezikih in sicer v slovenščini, srbohrvaščini, nemščini, angleščini in ruščini, kar je posebnost v slovenskem glasbenem prostoru. Prvo ploščo so izdali že leta 2005, ko je luč sveta ogledala izdaja ˝Zavrnjeno˝. Stranci v pesmih zagovarjajo svobodni duh v svobodnih mislih, so politično neobremenjeni in jo ne marajo preveč (verjetno niso edini) ter zagovarjajo vrednote človekovih svoboščin in enakopravnosti. Krepijo svoj garažni zvok in ga tresejo okoli, kamor pridejo.

Na tokratni plošči se bo predvidoma znašlo deset skladb. Prihajajoč album bo tudi postregel z zanimivosti: na njej bodo s svojimi teksti sodelovali kar trije vrhunski slovenski pisci proze in poezije, čigar imena zaenkrat ostajajo skrivnost. Pesmi na albumu bodo v večini v slovenskem jeziku, glasba pa se bo razširila v polju rock and rolla, prek poetičnosti do udarnosti. K bogatenju zvoka bodo Stranci povabili tudi nekaj odličnih slovenskih glasbenikov in seveda prijateljev iz znanih zasedb. Izdaja plošče pa je postavljena v marec 2014.

Spodaj si lahko ogledate še videje po vrstnem redu glede na čas nastanka, ki so jih dosedaj posneli Stranci:

Ni komentarjev:

Objavite komentar