sreda, 19. februar 2014

MC LP napoveduje novo plato

http://i911.photobucket.com/albums/ac315/reorgart88/LP.jpgHey. Tole je pa nekaj drugega. Rap na Punk Rock Portalu. Toda, ček, ček. Tole je hudo alternativno. Reperja LP-ja smo našli pred časom na SloRapFan-u. Tja tudi najbolje spada, če ne bi imelu v nadaljevanju za vas poslastice. Link na SloRapFan-u je na žalost neživeč. Imamo pa link do njegovih komadov na Undervatar blogu.

LP baje snema plato. Pri produkciji tehle sedmih exkluzivnih komadov so mu bojda pomagali Don Pezzanno, Borza, Andraw in Jovič. V komadu ˝Bistvo je bistveno˝ LP pokaže, kako hiter jezik ima. Drugače je tale izdajica hudo underground. V kamen ga mahne edino v komadu ˝Domovini˝. Saj mu ne bi blo treba tko patriotski, čeprav naj ne bi bil patriotski komad. Toda: 'rd te mam dežela moja, edina domovina, lepa si nebeško, bridko grenka zgodovina, ko so jezik nam zanikal in zanikal nm praice,… ne bi bilo potrebno. Samo toliko. Zakaj pa ne.

Tudi pankerji bi mogli poslušat rap. Kaj pa rap punk. Mogoče zaradi tega pride do kakšne kolaboracije. Rap in punk imata skupno to, da sta oba dokaj močna subkultura. Koliko se pa glasbeno razhajata, pa prepuščamo vam. Družbena-kritičnost je še ena vzporednica. Njegov video za komad ˝Bistvo je bistveno˝ najdete na tej povezavi. Še dva njegova komada, ki pa nista zabeležena na zgoraj omenjeni izdaji pa tule. Na Youtube sta bila dodana pred nekaj mesecem, tako da gre za relativno svežo zadevo. Tako. Zdaj pa na kakšen bolj punk projekt v prihodnosti.

 
Piše: Matej V.

Ni komentarjev:

Objavite komentar