četrtek, 20. februar 2014

Vibesonic Jam live @ Underground festival 2013

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/935830_633626620000063_526863508_n.jpg
Vibesonic Jam live @ Underground festival 13
Predstavljamo vam live posnetek nastopa skupine Vibesonic Jam, ki se je zgodil 2. 6. lansko leto v studiu RTS televizije v Mariboru. Vsi posnetki ostalih skupin z Underground festivala 2013 so na voljo preko SI.TV televizije na portalu Youtube ter bodo v prihodnosti predvajani tudi na RTS televiziji. Na festivalu 2013 so nastopile skupine z vseh vetrov rock'n'roll žanra, med njimi dve skupini iz sosednje Hrvaške. Vse lahko prečekirate v spodnjem videu.

Underground festival je lani potekal že sedemnajsto leto zapored, ter četrto leto zapored v obliki TV produkcije. V okvirju Underground festivala 2013 je bilo posnetih 6 televizijskih oddaj, ki so ujele dogajanje s prireditve.



Skupina  Vibesonic Jam je aktualen iprojekt, ki je izšel iz jedra rock benda Sleazy Snails. Sestavljena je iz samih izkušenih glasbenikov - kitarista Zlatka Kureta, bobnarja Milana Murka, kot basist pa se jima je pridružil Bernard Pintar. Skupina si dovoljuje mešanje različnih glasbenih stilov, ki ji v danem trenutku odgovarjajo za dosego glasbene ideje. Tako se lahko na enem mestu zlijejo v skladbi različne glasbene zvrsti kot so hard rock, alter, psihedelija in podobno. Rezultat tega je unikaten stil, ki gradi svojo izraznost na atmosferi, kontroliranem hrupu, melodiki in trenutnem navdihu članov benda. Na koncertih se pokaže vsa zvočna silovitost in polnost zvoka, ki ga nadgrajujejo improvizacije vseh treh članov. Od leta 2009 jih lahko redno videvate v slovenskih klubih. 

Underground festival je sicer namenjen še neuveljavljenim, perspektivnim, ustvarjalnim, mladim avtorjem in izvajalcem, ki izvajajo žanre: rock, rock'n'roll, garažni rock, punk rock, blues rock, rock šestdesetih, rockabilly in vse druge oblike ˝pravovernega˝ rock'n'rolla. Rock glasba je danes izgubljena nekje med popom in obskurnostjo indie glasbe, je povsod prisotna a nikjer ne izstopa. Kljub temu se pravi rokerji še držijo svoje neuklonljive drže in jo vcepljajo v svojo glasbo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar