četrtek, 27. marec 2014

Izšla je VII. številka Indijaneza

http://i911.photobucket.com/albums/ac315/reorgart88/Indijanez7-1.png
Naslovnica
Sporočamo vam, da je izšla VII. številka občasnika Indijanez. Izdaja občasnika ostaja necenzurirana in nelektorirana, v njem pa se najde mnogo okusnih stvari. Spletna izdaja je dostopna na povezavi tukaj, fizično pa lahko najdete občasnik na spodaj omenjenih mestih.

V tokratni številki lahko preberemo o sveže vzpostavljenemu portalu Pekarna.TV. Omenjena spletni portal vsebuje video vsebine, namenjen ozaveščanju in informiranju. Idejno je usmerjen v dokumentiranje alternativnih življenjskih slogov, družbene komentarje, kritike, izpostavlja različne lokalne problematike, primere dobrih praks ter opozarja na anomalije in nepravilnosti v družbi. Govora je tudi o obnovi Pekarne, ki se vleče že kar nekaj časa.

V občasniku zasledimo interesanten projekt Venus, ki predlaga izvedljiv načrt socialnih sprememb v smeri miroljubne in trajnostne globalne civilizacije. V tem alternativnem sistemu bi bile človekove pravice način življenja in ne zgolj črke na papirju. Organizacija ima sedež v mestu Venus na Floridi, kjer se nahaja 9 hektarov velik raziskovalni center. Zanimivo branje. Izveste lahko tudi kdo ali kaj je sosedska stranka in zakaj se ljudje ne udeležujejo volitev. Govora je tudi o radiu MARŠ, ki je 8. februarja praznoval 24 let neodvisnega boja in obstoja. Izmed vsebin lahko najdete tudi zajetno branje o sodobnih prehranjevalskih navadah, priporoča pa se, da jeste svežo hrano in manj mesa.

Izveste lahko tudi zakaj Japonci izgubljajo interes za medsebojne odnose in druženje. Prostovoljka Anja je podala tudi nekaj besed o vtisih iz Gane. V rubriki Do it yourself lahko preberemo in vidimo kako navidezno neuporabno stvar lahko spremenimo v zelo priročno zadevo. Ameriško mesto Denver je v program poletnega sejma v letu 2014 uvrstil tekmovanje na temo izdelki iz kanabisa oziroma marihuane. Izveste lahko tudi kako NSA zbira podatke o ljudeh preko aplikacij in igric in da je v nemški vojski po novem prepovedano imeti piercinge ter tetovaže. V občasniku se nahajajo tudi glasbene novice ter napovedi in naš prispevek o punk rock sceni.

Fizična izdaja občasnika je na voljo na več mestih. Maribor: MC Pekarna, Hostel Pekarna, Infopeka, Bar Sova (Univerzitetna knjižnica Maribor), čitalnica Rotovž, Eat Smart, Huda kava, Isabela, Kult, MOM (mizica pri županovi pisarni), Štuk, TIC, Tildos, Punkt, TOTO, Patrick's Pub, Čajek, Bober (Strossmeyerjeva), Rockaj, II. gimnazija, Prva gimnazija, domi upokojencev in čakalnice zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca. Ljubljana: Socialni center Rog, [A] Infoshop.

Če želite tudi vi sodelovati pri ustvarjanju ter dopolnjevanju občasnika, nas prosim kontaktirajte na mail: slovenia.punkrock@gmail.com

Ni komentarjev:

Objavite komentar