sreda, 05. marec 2014

My Bloody Valentine - MBV

http://www.terapija.net/fotke/koncert/20130609_224233_3.jpg
My Bloody Valentine slovijo po odlični oderski
vizualizaciji. Slika je iz Kina Šiške, 7. junija 2013.


Lansko leto, v petek 7. junija so prišli v goste legendarni zasanjani shoegazerji My Bloody Valentine. Nastopili so v ljubljanskem Kinu Šiška. Družbo na odru so jim delali domači Werefox, recenzijo koncerta pa si lahko preberete tukaj. My Bloody Valentine so se sicer lansko leto vrnili na odre in to prvič po letu 1991. Za Pickpocket Records so 2. februarja lansko leto izdali tudi svoj tretji studijski album m b v. Album si lahko brezplačno pretočite s strani New Album Releases.

Pickpocket Records je neodvisna glasbena založba Kevina Shieldsa, vokalista in kitarista My Bloody Valentine. Produkcijo in mix je na albumu prevzel kar Kevin Shields sam. Album nosi devet komadov in je dolg slabih 50 minut. Glasbeno se album ne oddaljuje od zvoka My Bloody Valentine iz devetdesetih. Kdor še ne ve, začetki My Bloody Valentine segajo v leto 1978. Za časa delovanja pred 2013 so My Bloody Valentine izdali dva kultna albuma, oba za Creation Records. Na m b v so igrali poleg Kevina Shieldsa še Bilinda Butcher, Colm Ó Cíosóig in Deb Googe. Del albuma je bil posnet že pred razpadom skupine leta 1997. Dodatno snemanje se je odvilo po reunionu leta 2007.

Naslovnica albuma ˝m b v˝
Malo trivie: leta 1992 so My Bloody Valentine zapustili Creation records in podpisali z Island Records za 250.000 funtov. No v tem času so izdali le dva coverja. Album m b v je bil izdan tudi na vinilu. Vinil plus CD na EBay-u staneta 37 dolarjev. Marca lanskega so My Bloody Valentine turali po Evropi. Septembra istega leta pa po Severni Ameriki. Lanski dokumentarec Beautiful Noise o My Bloody Valentine, Cocteau Twins in The Jesus And Mary Chain si lahko ogledate na Youtube. Priporočamo ogled. V zadnjem času se na strani Flunk pojavljajo piratske izdaje My Bloody Valentine iz 2009 oziroma 2010 in sicer lahko izpostavimo dva albuma, Lost tracks and rare cuts in Before Loveless.

 
Piše: Matej V.

Ni komentarjev:

Objava komentarja