nedelja, 20. april 2014

Bojan Sedmak - Mešani na Žarkih

Bojan Sedmak - Mešani na žarkihKompilacijski plošček Bojana Sedmaka z naslovom Mešani na Žarkih je zbirka desetletja najrazličnejših uglasbitev Sedmakovih besedil, ki jih je tudi sam kot kantavtor izvajal ob različnih priložnostih. V izboru je presenetljiva širina glasbenega izraza, skozi katerega so sodelujoči glasbeniki poustvarili glasbo in besedila odličnega mariborskega avtorja. Za vse uglasbitve tekom let žal ni bilo prostora, med sodelujočimi pa so se znašla številna prepoznavna imena: Lauženki, Lačni Franz, Be Radio, Jure Ivanušič, Peter Andrej, Marko Grobler, Mia Žnidarič & Steve Klink Trio, Jani Kovačič & Je'Ben'T, PGM bend, Karmen, Skulstars. Kompilacija je izšla pri Akord Records, ki deluje pod okriljem Subkulturnega Azila.

"Cd Mešani na Žarkih je žanrsko pester, vsebuje grunge, funk, pank, blues, džez in še kaj; nekaj komadov izvajajo dedki, nekaj najstniki … Med produkcijami so desetletja razlike; sporočila so politična, primerna za demonstracije, pa tudi melanholična, namenjena siesti … Prvi del s tempom namerno para živce, drugi pomirljivo šiva dušo in srce … Skupni vezni člen sem avtor besedil in glasbe, glavni smisel bo v odzivih poslušalcev …", je povedal Bojan Sedmak.

Predstavitev kompilacijskega cd-ja se bo zgodila v petek, 9. 5. 2014, ob 19. uri v Vetrinjskem dvoru v Mariboru. Ob izdaji cd plošče je objavljenih tudi več singlov, ki so na voljo v MP3 obliki in v izvirnem formatu na spletni strani klik.

Vsebina:

1. Senegalec - Lauženki (MP3, MP3 ZIP, WAV)
2. Za shizofrenike - Lačni Franz
3. Lopovi - Be Radio
4. Maribor pa pa - Jure Ivanušič (MP3, MP3 ZIP, WAV)
5. Meje - PGM Bend
6. Neuvrščeni - Lauženki
7. Zaljubljena - Karmen
8. Ti si moja zvezda - Skulstars
9. Pridi, greva nekaj spit - Bojan Sedmak (MP3, MP3 ZIP, WAV)
10. Pozabljaš - Peter Andrej
11. Pozabljaš, da pozabljaš - Be Radio
12. Norci in otroci - Peter Andrej
13. Leno popoldne v mestu poleti - Marko Grobler
14. Skrinjice, tri - Mia Žnidarič & Steve Klink Trio (MP3, MP3 ZIP, WAV)
15. Pocestnice, prešuštnice - Jani Kovačič & Je’Ben’t

Ni komentarjev:

Objavite komentar